Nemzetközi foci

Samuel Eto’o ellen visszaélés és korrupció vádjával indulhat vizsgálat

ISSOUF SANOGO / AFP
ISSOUF SANOGO / AFP

Samuel Eto’o ellen többek között hatalommal való visszaélés és korrupció gyanúja miatt indult vizsgálat, közölte a BBC.

A Kameruni Labdarúgó Szövetség elnöke szerint nincs ügy, ami miatt vizsgálni kéne, csupán az ő törekvéseit ellenző sportvezetők gyanúsítgatják őt. Ennek némiképp ellentmond, hogy már nyílt levelet is kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), amiért nem vették elég komolyan az Eto’o ellen felmerülő vádakat. Egyébként az Afrikai Labdarúgó Szövetség vizsgálata még mindig tart az elnök munkásságával kapcsolatban.

Eto’o ellen jelenleg az a legsúlyosabb vád, hogy egy barátját, Valentine Nkwaint, hogy akinek csapatát, a Victoria Unitedet segítette feljutni az élvonalba. Ezt egy januári telefonbeszélgetésre alapozzák a sportvezető ellenlábasai.

Vannak lehetőségink, de nagyon diszkrétnek kell maradnunk. Még nem volt időm hazatérni, ezért nem találkoztam a játékvezetők elnökével, mert hát a bírókat nem hívhatom fel közvetlenül, hogy legyenek óvatosak. De az elnökkel egyeztethetek. Az Opopónak (a Victoria beceneve – a szerk.) fel kell jutnia, ez a célunk. A Victoria United fel fog jutni, légy nyugodt, megkapjátok a három pontot, a bírót pedig eltiltják

mondja a felvételen Samuel Eto’o.

A Barca korábbi klasszisa úgy nyilatkozott, hogy valójában arról beszélt, minden tőle telhetőt megtesz, hogy ne sújtsák bírói tévedések a Victoria Unitedet. Nkwain viszont azt is tagadja, hogy ő  hallható a felvételen.

Kapcsolódó
Botrány a kameruni fociban: az U17-es válogatott kétharmadáról kiderült, hogy csalt az életkorával
Az élettani vizsgálatok után derült ki a trükközés, kitették őket a keretből.
Olvasói sztorik