Nemzetközi foci

Ha valaki kiakadt a Liverpool-meccs játékvezetőin, nézze meg a bolgár kollégákat!

A hétvégén rangadóra került sor a bolgár labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, a vasárnapi Levszki-Ludogorec mérkőzés azonban nem a játék, hanem a botrányos bíráskodás miatt került be a lapokba.

A tavalyi negyedik Levszki hazai pályán 1-0-ra kikapott a címvédőtől, a szófiai klub azonban nem hagyhatta szó nélkül a pályán történteket és nyílt levélben szólította meg Boriszlav Mihajlovot, a szövetség elnökét, illetve David Borbalant, a játékvezetői bizottság vezetőjét (a spanyol szakember váltotta tavaly a poszton a távozó Kassai Viktort).

„Vezetőségként felháborodtunk és elkeseredtünk Georgi Gincsev játékvezető, az asszisztensek és a videobíró stáb működése miatt. Ezért mindenki figyelmébe ajánljuk a következő, focimeccs presztízsét kategorikusan rontó helyzeteket bemutató videót” – olvasható.

Való igaz, a közel ötperces összeállításban elképesztő dolgokat lehet látni, a meg nem adott büntetőtől a látványos szabálytalanságok elnézéséig. A Levszki külön kihangsúlyozza a 62. percben történeteket, amikor a vendégek brazil csatára, Rwan Cruz rácsúszott a hazai kapus, Plamen Andrejev lábára, egy perccel azt követően, hogy kapott egy sárgát.

A klub szerint ezért egyértelműen sárga, és így összességében piros lap járt volna, amit maga a játékos is őszintén elismert.

„Hozzátesszük azt is, hogy a Ludogorets játékosai szinte a mérkőzés teljes ideje alatt kísérték és tanácsokkal látták el a játékvezetőt. Európában ilyenért egy csapat 9-10 emberrel fejeznél be a meccset, de nálunk sajnos megengedhetik maguknak az ilyen magatartást. A teli stadion és hűséges szurkolóink által összehozott futballünnep nem érdemel ilyen bánásmódot.”

A Levszki szerint elfogadhatatlan, hogy a hazai labdarúgás legnagyobb mérkőzéseire olyan játékvezetőket nevezzenek ki, akik nem rendelkeznek a szükséges kvalitással és nemzetközi bírói státusszal.

A Levszki kijelenti, hogy nem tűri el a továbbiakban ezt a bánásmódot. Az ilyen bűnöző és gyáva játékvezetés miatt lett a futballunk általános színvonala ilyen

– olvasható.

Kapcsolódó
A VAR-hiba után kikéri a bírói hangfelvételeket a Liverpool
Nem csitul a botrány a hétvégi angol rangadó után.
Olvasói sztorik