Nemzetközi foci

Indulhat a nagy roham a 2024-es foci-Eb jegyeiért

John MACDOUGALL / AFP
John MACDOUGALL / AFP
Keddtől jelentkezhetnek jegyvásárlásra a szurkolók a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra.

Aki a helyszínen szeretne szurkolni, annak valószínűleg az értékesítés első szakasza kínálja a legnagyobb esélyt arra, hogy belépőhöz jusson, az október 26-ig tartó időszak keretében ugyanis 1,2 millió jegy talál gazdára. A következő értékesítési szakaszokban ennél kevesebb belépőt kínálnak majd.

Ugyanakkor, mivel a csoportsorsolásra csak december 2-án kerül sor Hamburgban, a most jelentkezők nem tudhatják, melyik csapat mérkőzésére kapnak jegyet. A selejtezőből egyelőre egyik csapat sem jutott tovább, eddig egyedül a rendező németek részvétele biztos.

Egy személy legfeljebb négy belépőt igényelhet, az európai szövetség (UEFA) az október 26-ai zárás után sorsol, azaz mindegy, hogy a rendelkezésre álló időszakban ki mikor jelentkezik, az igény korábbi beérkezése nem jelent előnyt.

A jegyek ára 30-tól (körülbelül 11 700 forint) 1000 euróig terjed – előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy mérkőzésre kaphatnak belépőt.

A gyűjtők számára rossz hír, hogy hasonlóan a tavalyi, katari világbajnoksághoz a jegyeket nem papíron, hanem csak digitálisan adják át, írta az MTI.

A magyar válogatott jelenleg a G csoport élén áll a második szerbekkel azonos pontszámmal. A csoportok első két-két helyezettje jut ki egyenes ágon a kontinensviadalra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik