Nemzetközi foci

A német másodosztályba csábították a Real Madrid legendáját

PATRIK STOLLARZ / AFP
PATRIK STOLLARZ / AFP
Igazi szenzáció lett volna, ha az edzőkeresésben lévő és a német másodosztályban vergődő Schalke Madridban találja meg a megoldást. A gelsenkircheniek mindenesetre megpróbálták, de Raúl González kikosarazta őket.

A Schalke 2021 tavaszán, 30 szezon után kiesett az élvonalból, és ugyan egyből vissza is jutott, az előző bajnokságban ismét a 17. helyen zárt és kipottyant. A mostani feljutást azonban megnehezíti a gyenge szezonkezdet, a csapat nyolc forduló után mindössze hét pontot szerezve a 16. helyen szerénykedik.

A vezetés menesztette a múlt héten Thomas Reis edzőt, de az ideiglenes helyettese, Matthias Kreutzer sem tudta győzelemre vezetni tanítványait, pénteken a Paderborn is jobbnak bizonyult (1-3).

Peter Knäbel sportigazgató és André Hechelmann sportigazgató keményen dolgoznak a megoldáson, és a válogatott szünetben szeretnék már bemutatni az új edzőt. A Sport1 és a Bild azt írta, a klub megkereste a Real Madrid egykori legendás csatárát, Raúl González, aki visszautasította az ajánlatot.

A 102-szeres spanyol válogatott csatár megkeresése nem is volt rossz ötlet, hiszen 2010 és 2012 között futballozott a Schalke színeiben, 97 meccsen 40 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott. Részben neki is köszönhetően a csapat 2011-ben bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, de ott kikapott a Manchester Unitedtől.

Raúl azonban jelezte, egyelőre marad a Real Madrid B csapatának edzője.

Kapcsolódó
Sallai Roland két perc alatt kiharcolt egy büntetőt
Kulcsfontosságú szereplője volt a Freiburg győzelmének.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik