Nemzetközi foci

Benzemáék csapata ott volt a stadionban, de nem lépett pályára a BL-meccsen

Hétfőn, magyar idő szerint 18 órára volt kiírva az iráni Sepahan és a szaúdi al-Ittihad közti mérkőzés az ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörében, azonban a nyáron a többi közt Karim Benzemával (ő most sérülés miatt nem volt meccskeretben), N’Golo Kantéval és Fabinhóval erősítő vendégcsapat játékosai megtagadták a pályára lépést.

Sőt, a legfrissebb hírek szerint az al-Ittihad tagjai idő közben a stadiont is elhagyták.

A Sepahan stadionjában található egy szobor Kászim Szulejmáni tábornokról, a szaúdiak azt szerették volna elérni, hogy ezt távolítsák el a mérkőzés idejére, mert a politikának semmi köze a labdarúgáshoz, és ha ez nem történik meg, nem lépnek pályára. A mérkőzést eleinte csak csúsztatták mialatt a drukkerek különböző tárgyakat dobáltak a pálya mellett felállított mellszobor irányába, majd jött a bejelentés, hogy törölték a találkozót.

Júniusban a szaúdi külügyminiszter nem volt hajlandó abban a teremben sajtótájékoztatót tartani Teheránban, melynek falán Szulejmanit ábrázoló kép volt. A hazájában hősként ünnepelt iráni katonatisztre más országokban gyilkosként és terroristaként tekintettek. 2020-ban, dróntámadásban veszítette életét.

Irán és Szaúd-Arábia miatt régóta feszült a viszony, 2016 óta most először játszhatnának a csapataik hazai környezetben – az elmúlt években semleges helyszínt jelöltek ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik