Nemzetközi foci

Messi nélkül elbukta a kupadöntőt az Inter Miami

CHANDAN KHANNA / AFP
CHANDAN KHANNA / AFP

A Houston Dynamo nyerte az US Open Cup nevű sorozatot, miután 2-1-re legyőzte a döntőben az Inter Miamit.

A finálé előtt az volt a nagy kérdés, játszik-e a Miamiban Lionel Messi, aki a Toronto elleni 4-0-s győzelem alkalmával sérült meg.

A floridai csapat végül nem kockáztatott, a meccskeretbe sem az argentin klasszis, sem korábbi barcelonai csapattársa, Jordi Alba nem került be.

Az MLS Nyugati főcsoprtjában negyedik Houston az első félidő közepén szerzett vezetést a Keleten utolsó előtti Miami ellen, Griffin Dorsey éles szögből vágta be a labdát a léc alá. Pár perccel később növelte az előnyét a Dynamo, a marokkói Amine Bassi tizenegyesből talált be.

Az Inter Miami a hatperces hosszabbításban Jozef Martínez révén szépített, de az egyenlítés már nem jött össze, így a Houston ünnepelhetett.

3:30-nál, 5:34-nél és 12:00-nál látható a három gól:

A Miami Messi érkezése óta már nyert egy kupát, a Ligák Kupájában bizonyult a legjobbnak, de a duplázás elmaradt. Messivel valószínűleg más lett volna a döntő, mert csapata 12 meccsből egyet sem veszített el, amikor ő a pályán volt.

Ezen a 12 meccsen a 36 éves argentin támadó 11 gólt és 5 gólpasszt tett a közösbe, ami mutatja, mennyire fontos tagja a csapatnak.

Messi reakciója a döntő lefújása után:

A Houston 2018 után másodszor lett a US Open Cup győztese.

Olvasói sztorik