Nemzetközi foci

Zidane-nal akarta lecsendesíteni a francia klub elnöke a lázongó ultrákat, de nem járt sikerrel

Hector Vivas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Hector Vivas / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az Olympique Marseille Marcelinóval kezdte a 2023-2024-es idényt, de a spanyol edző szeptember 20-án jelezte, hogy elhagyja a klubot, miután halálos fenyegetéseket kapott a helyi ultrákról. Az ultrák nemcsak a nyáron érkezett edzőt, hanem Pablo Longoria elnököt is szerették volna elüldözni, utóbbi azonban maradt a klubnál, és Gennaro Gattuso személyében meg is találta az új trénert.

A Mundo Deportivo nevű spanyol lap azt írja, Longoria szerette volna meggyőzni a helyi születésű Zinédine Zidane-t, hogy vállalja el a csapat irányítását,

neki azonban nem tetszett az elnök által meghatározott irány. 

Az 51 éves Zidane 2021 májusában távozott a Real Madridtól, amellyel többek között három BL-t és két spanyol bajnokságot nyert, és azóta nem vállalt munkát futballcsapatnál. A Mundo Deportivo azt is megemlíti, hogy Carlo Ancelotti a szezon végén távozik a Realtól, és bár Xabi Alonsót tartják a legesélyesebbnek az utódjelöltek közül, Zidane neve is felmerült a madridi klubnál.

A Marseille-ultráknak Zidane helyett Gattusóval kell beérniük, aki edzőként dolgozott már a Pisánál, a Palermónál, a Sionnál, a Milannál, a Napolinál, valamint a Valenciánál is. Legnagyobb sikerét a Napolival aratta, amellyel 2020-ban megnyerte az olasz kupát.

Új csapata hat forduló alatt kilenc pontot szerzett, és ezzel nyolcadik a Ligue 1-ben. Gattuso szombat este, a negyedik Monaco otthonában debütál a Marseille kispadján.

Olvasói sztorik