Nemzetközi foci

Gulácsi közel egy év után újra kezdő lesz Lipcsében

Jan Woitas / picture alliance via Getty Images
Jan Woitas / picture alliance via Getty Images

Közel egy év után újra pályára lép Gulácsi Péter, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar kapusa. A klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az 51-szeres válogatott hálóőr szerdán a kezdőcsapat tagja lesz a másodosztályú Wehen Wiesbaden otthonában sorra kerülő Német Kupa-meccsen.

Nagyon bízunk benne és a képességeiben. Várja már a visszatérését, ez nagyon fontos pillanat lesz számára, figyelembe véve az életkorát, valamint a sérülése súlyosságát

– nyilatkozta az MTI cikke szerint Marco Rose vezetőedző. A tréner hozzátette, ez egyelőre egy kis lépés, ugyanakkor az első számú kapus posztja jelenleg nem kérdés. A lipcseiek kezdője most a német Janis Blaswich, aki legutóbbi három Bundesliga-fordulóban nem kapott gólt.

A 33 éves Gulácsi tavaly októberben, a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térdszalagszakadást szenvedett, aminek következtében azóta nem is lépett pályára, a kispadra azonban már le tudott ülni.

Az elmúlt két kiírásban kupagyőztes Leipzigben továbbra sem játszhat a csapatkapitány Willi Orbán, akinek térdsérülése miatt még heteket kell kihagynia.

Kapcsolódó
Bogdán Ádám: Azt a hibát, ami a Boltonban még belefér, Liverpoolban már nem tolerálják
Nagyinterjú a 21-szeres magyar válogatott kapussal a Liverpoolról és a Fradi-kispadról, továbbá gólhelyzetekről, gólokról, öngólokról, valamint a lélek és a karakter szerepéről a futballban.
Olvasói sztorik