Nemzetközi foci

Hatalmas ütésváltás és rugdosódás a luxemburgi ligában

Ha nem is történt olyan súlyos szurkolói rendbontás, mint Amszterdamban, a luxemburgi futballéletet kicsit felkavarta a rumelange-i zavargás, ami a másodosztály hétvégi, 6. fordulójában történt.

A Rumelange egy változatos, fordulatos és gólokban gazdag mérkőzésen 3-2-re győzött a Blo-Weiss Medernach csapata ellen. A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzést, az ellenfél csak futott az eredmény után.

A pályán igazi harc zajlott, a játékvezető három piros lapot is kiosztott. Állítólag az utolsó kiállítás okozta a problémát: a 90. percben a vendégektől Goncalves Dos Santos hagyta el idő előtt a pályát, és csapata emberhátrányban még egy szépítő gólt is szerzett.

A lelátón ekkor harapóztak el az indulatok, videofelvételen az látszik, hogy a szurkolók egymásnak estek, a nagy ütésváltásban és rugdosódásban néhányan a kispad plexijének zuhantak, majd a kordont is átrendezték.

Miután a bunyó már a meccs lefújása után zajlott, az eredmény nincs veszélyben, de az biztos, hogy lesz dolga a helyi fegyelmi bizottságnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik