Nemzetközi foci

Ilyen botrány még nem volt a szerb futballban

ERWIN SCHERIAU / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP
ERWIN SCHERIAU / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP
Szerdán csúcsrangadóra készül a szerb Superliga: a 8. fordulóban a még veretlen Partizan a címvédő és harmadik helyen álló Crvena zvezdát fogadja. A 171. örökrangadó azonban lehet, elmarad, a Zvezda ugyanis jelezte, amennyiben Srdjan Jovanovic lesz a játékvezető, nem lép pályára.

A Partizan-Zvezda csaták során már sok minden történt, volt szurkolói rendbontás, volt csetepaté a pályán, de arra, hogy az egyik fél bojkottálja a meccset, még nem akadt példa.

Jovanovic munkássága évek óta nem ízlik a piros-fehéreknek, ezért talán nem meglepő a szerb bajnok fenyegetőzése. A Zvezda korábban többször is kérte, hogy Jovanovic ne vezessen nekik meccset. Ez főleg a 2019. szeptemberi csata után erősödött fel, amikor a Partizan 2-0-ra nyert, de a játékvezetői bizottság később megállapította, hogy 0-0-s állásnál a bíró nagyon hibázott, amikor érvénytelenítette a Zvezda szabályos gólját.

Ha a mérkőzés valóban elmarad, az precedenst teremthet, ugyanakkor a távolmaradó klub minden bizonnyal nem úszhatja meg komoly büntetés nélkül.

Érdekesség, hogy szerb hírek szerint a Partizan-szurkolók legnagyobb ultracsoportja, a Grobari (Sírásók) kihagyják a meccset, így tiltakozva a gyenge szezonkezdet miatt. a Partizan ugyanis nem jutott be a Konferencia Liga csoportkörébe, ugyanis 6-0-s összesítéssel alulmaradt a dán Nordsjaellanddal szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik