Nemzetközi foci

Lukaku szókimondó rapszöveggel üzent a kritikusainak

Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sorozatban harmadik tétmeccsén volt eredményes a Roma belga csatára, Romelu Lukaku.

A Torino elleni bajnokin a második félidő közepén talált be a 30 éves Lukaku, aki így góllal ünnepelte 100. olasz bajnokiját.

A győzelem azonban nem jött össze a Romának, mivel a Torino az Atalantától érkezett kolumbiai Duván Zapata révén a hajrában egyenlíteni tudott.

Lukaku 100 Serie A-meccs után 59 gólnál jár, ebből ötvenhetet szerzett az Inter, és kettőt a Roma mezében. Az Opta statisztikái alapján a hárompontos rendszer bevezetése óta ennél mindössze öten szereztek több gólt az első száz meccsükön az olasz bajnokságban: David Trezeguet (63), Vincenzo Montella (64), Andrij Sevcsenko (64), Gonzalo Higuaín (65) és Cristiano Ronaldo (81).

„Becsméreltek engem. Ez a kibaszott igazság” – írta hétfőn Instagram-storyban a belga csatár, aki egy francia rapper, Niska Bâtiment című dalából idézett egy szókimondó részt, amivel az őt kritizálóknak üzent.

A Roma nem rajtolt igazán jól, öt forduló után 5 ponttal áll a tabella 13. helyén. A Serie A-ban hétközi forduló jön, amelyben José Mourinho csapata az újonc Genoa vendége lesz.

Olvasói sztorik