Nemzetközi foci

A szurkolók miatt félbeszakadt rangadó után a hollandok legendája leállítaná a bajnokságot

ANP MAG / ANP via AFP
ANP MAG / ANP via AFP

A második félidő elején félbeszakadt az Ajax-Feyenoord rangadó a holland focibajnokságban, miután a hazai drukkerek fáklyákat dobáltak be a pályára. A Feyenoord már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett, ezt pedig láthatóan nehezen viselték az amszterdami drukkerek.

Egyelőre nem tudni, hogy dönt a meccsel kapcsolatban a holland szövetség, bár meglepő lenne, ha nem adnák oda a meccset 3-0-val a vendégcsapatnak.

Az Eb-győztes és háromszoros aranylabdás Marco van Basten szerint drasztikus megoldásra lenne szükség, hogy változzon a helyzet a holland stadionokban.

„Van-e megoldásom erre a problémára? Nem, az nincs. De javaslatom igen: függesszék fel a bajnokságot, mert mindig van valamilyen incidens.

A szurkolók ezeket szándékosan robbantják ki, most épp az egyik legnagyobb meccset sikerült tönkretenniük. Ha nem tudnak viselkedni a stadionban, akkor talán le kell állni.

A zárt kapus meccsek nem jelentenek jó megoldást, a koronavírussal terhelt időszakban láthattuk, hogy az üres stadionok mennyire lehangolóak tudnak lenni” – nyilatkozta a korábbi szövetségi kapitány, aki jelenleg szakkommentátor az egyik holland csatornán.

Van Basten szerint fontos lenne, hogy a kormány megtegye a szükséges lépéseket, nem elég, ha Dilan Yesilgöz-Zegerius igazságügyi miniszter kijelenti, hogy szégyen, ami történt.

A stadionon kívül is folytatódott a rendbontás, majd közbeléptek a rohamrendőrök:

A nyáron több kulcsemberét is eladó Ajax az első bajnokiját megnyerte, azóta viszont két döntetlen mellett kikapott a Twentétől, majd jött a Feyenoord elleni pofon. Maurice Steijn edző nincs könnyű helyzetben, mivel feszült hangulatban kellene eredményeket produkálnia, hogy lenyugodjanak kedélyek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik