Nemzetközi foci

Szoboszlaiék nyertek, Kerkez öngólt fejelt

Matt McNulty / Getty Images
Matt McNulty / Getty Images
3-1-re nyert otthon a Liverpool, 2-2-es döntetlent hozott az Arsenal-Tottenham, kikapott a Bournemouth és a Chelsea is.

A Szoboszlai Dominikkal a kezdőben felálló Liverpool hazai pályán 3-1-re legyőzte a West Ham United csapatát. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a meccset.

A liverpooli csapat elég sebezhető volt a találkozó elején, de két nagy ziccer is kimaradt vendégoldalon, az egyiknél Alisson mutatott be nagy bravúrt. A 16. percben aztán a Pool került előnybe, egy tizenegyest Mohamed Szalah vágott be kíméletlenül a kapuba, az egyiptomi eddig mind a hat fordulóban kivette a részét legalább egy gólból. A WHU még a szünet előtt egyenlített, Bowen egy előre vetődős fejessel egyenlített. Még egyszer a kapuba talált a Liverpool a félidőben, Szoboszlai ívelése után ráadásul, de Jones lesen volt, nem adták meg.

A második félidőben másodszor is a hazaiak szereztek vezetést, Núnez a 60. percben volt eredményes. A 85. percben dőlt el a meccs, amikor Szoboszlai szöglete után a csereként beállt Jota talált be közelről. 

Ezzel egy időben játszott Kerkez Milos csapata,  Bournemouth is. A vendégek a Premier League egyik leglátványosabban focizó csapata, a Brighton ellen kerültek előnybe egy kapushiba után, de az első félidő hajrájában jött az egyenlítő gól, Kerkez csúsztatott a saját kapujába. A második félidőben a Bournemouthé volt a kezdőrúgás, rögtön sikerült eladni a labdát, a támadásból pedig Mitoma megszerezte a győztes gólt, a hazaiak pedig később bebiztosították a győzelmüket.

Kerkez öngólja:

Rendeztek közben egy rangadót is, amin az Arsenal és a Tottenham izgalmas meccsen játszott 2-2-es döntetlent, pedig a hazaiak kétszer is vezettek, de a Spurs mind a kétszer kiegyenlített. És folytatódott a Chelsea mélyrepülése is, a londoniak 1-0-ra kikaptak az Aston Villától.

Premier League, 6. forduló

Liverpool-West Ham United 3-1 (1-1)
Arsenal-Tottenham Hotspur 2-2 (1-1)
Brighton-Bournemouth 3-1 (1-1)
Chelsea-Aston Villa 0-1 (0-0)

Olvasói sztorik