Nemzetközi foci

„Cristiano Ronaldo miért van itt?” – nem mindenki érti a portugál pénzhajhászását

Hossein / Middle East Images via AFP
Hossein / Middle East Images via AFP
Érdekes nyilatkozatot tett egy korábbi osztrák utánpótlás-válogatott szélső, Srdjan Spiridonovic, aki sok európai országban megfordult Olaszországtól Litvániáig, jelenleg pedig a szaúdi másodosztályban futballozik. Nem tagadja, azért, mert nagy pénzt keres még a második vonalban is.

A 29 éves játékost fiatal korában nagy tehetségnek tartották, a gyorsaságát irigyelték, de az Austria Wienben nem tudott érvényesülni. A szakmában azonban rosszfiú hírében állt, késett az edzésekről, vitatkozott az edzőivel, gyakran kimaradt a keretből.

Ugyanakkor nem érettségizett le, nem ért semmi máshoz, csak a focihoz, így szinte minden évben új klubot keresett magának: Olaszországban, Görögországban, Lengyelországban, Szerbiában, Törökországba, legutóbb pedig Litvániában futballozott.

Spiridonovic tisztában van vele, hogy a profi labdarúgóknak csak tíz-tizenöt évük van pénzt keresni, és most is csak azért játszik, hogy minél jobb életet biztosítson magának és a családjának. Mielőtt Szaúd-Arábiába költözött, konzultált a közeli hozzátartozóival és a barátaival. De olyan pénzzel csábította a Hajer FC, hogy nem tudott nemet mondani.

Azt mondta, az osztrák másodosztályban a játékosok átlagosan nem keresnek többet, mint a keményen dolgozó pincérek. Ő viszont most évi 500 ezer dollárt (azaz több, mint 180 millió forintot!) kap.

„Megértek mindenkit, aki azért megy el valahova, hogy könnyítsen az életén. Nagyon szegények voltunk, nem volt semmink. Ezért akartam jobb életet magamnak és a családomnak.

Amit nem értek, az az, hogy Cristiano Ronaldo miért van itt? Az ő helyében sohasem szerződtem volna Szaúd-Arábiába. lennék itt. Annyi pénzt keresett, és még mindig többet és többet akar. Nem értem

mondta Spiridonovic.

Olvasói sztorik