Nemzetközi foci

„Nem tudtak rájönni sem a Bayernnél, sem a PSG-nél, és most mi is csak találgatunk” – Mourinho a sérülékeny új szerzemény miatt panaszkodott

Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Győzelemmel kezdte szereplését az Európa Ligában a tavalyi döntős Roma, amely a Sheriff Tiraspol otthonában győzött 2-1-re.

A diadal ellenére az olaszok edzője, José Mourinho nem volt elájulva csapata teljesítményétől.

Nem tetszett az első félidő, sem egyéni, sem csapatszinten. Nem kontrolláltuk a meccset, nem dolgoztunk jól, és csodaszámba ment, hogy 1-0-ra vezettünk a félidőben. Semmit nem tettünk, hogy kiérdemeljük a vezetést.

A csapat második félidei reakciója már tetszett, a gól mellett még több helyzetet is kialakítottunk. Eldugtuk a labdát a Sherrif elől, és ez már tetszett, így már rászolgáltunk a győzelemre” – értékelt Mourinho, aki csak a lelátóról nézhette a meccset, mivel a döntőn bemutatott viselkedése miatt négy találkozóról eltiltották.

Amíg Romelu Lukaku újabb gólja miatt jó érzések tölthették el Mourinhót, az már kevésbé lehetett örömteli számára, hogy Renato Sanchest még az első félidőben le kellett cserélnie.

Sanches szerepeltetésében mindig benne van ez a kockázat, bár ennek az okát nehéz megérteni. Nem tudtak rájönni sem a Bayernnél, sem a PSG-nél, és most mi is csak találgatunk, mi állhat a hátterében.

Ő egy nagyszerű játékos, és teljesen fittnek tűnt, aztán hirtelen fájdalmat érzett a lábában. Pedig a hétvégén csak 45 percet játszott, majd pihent három napot, most pedig 28 perc után le kellett hozni” – panaszkodott az edző.

A 26 éves, a portugál válogatottal 2016-ban Eb-győztes középpályást a PSG-től vette kölcsön a Roma. Amely a hétvégi Serie A-fordulóban a Torinóhoz látogat majd.

Olvasói sztorik