Nemzetközi foci

Nagyszerű hírt kaptak a szurkolók az Arsenal kulcsemberéről

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP
Sajtóértesülések szerint az Arsenal egyre biztosabb abban, hogy megállapodik a norvég válogatott középpályás Martin Ödegaarddal a szerződése meghosszabbításában.

A 24 éves játékos szerződése 2025-ben jár le, de a tárgyalások – immáron az új feltételekkel, amelyekben szerepel az eddigi heti 120 ezer fontos fizetés emelése is – nagyon jól haladnak, így várhatóan újabb két évre elkötelezi magát a londoniaknál.

A középpályás kanyargós pályát írt le, tiniként robbant be a futballvilágba, 16 évesen már 23 bajnokin öt gólig jutott a Strömsgodset színeiben a norvég élvonalban, akkor szerződtette 3 millió euróért a Real Madrid.

Az új csodagyerek azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a spanyol sztárklubnál mindössze nyolc bajnokin jutott szóhoz, főleg azért, mert folyamatosan kölcsönadták. Így játszott a holland Heerenveen és Vitesse, majd a spanyol Real Sociedad színeiben.

2020-ban az Arsenal vette kölcsön, egy évvel később pedig 35 millió euróért végleg megvásárolta. Ödegaard pedig beindult, az előző szezonban 15 góljával már kulcsszerepet vállalt csapata bajnoki ezüstérméből.

Tavaly nyár óta a csapat kapitánya, eddig 110 tétmeccsén 26-szor volt eredményes a klub színeiben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik