Nemzetközi foci

Megalázta a Juventus, beperli exklubját az Eb-győztes védő

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Július közepén derült ki, hogy a Juventus nem tart igényt az Európa-bajnok védő, Leonardo Bonucci szolgálataira, végül a 36 éves labdarúgót a német Union Berlin szerződtette.

Bonucci néhány napja az ügyvédjén keresztül jelezte, beperli a torinói klubot, mert nem biztosított számára megfelelő körülményeket az edzéséhez, ezért nem tudott felkészülni az új idényre.

Az Unionnál való debütálása előtt a Sportmediasetnek adott interjújában elmondta, elárulva érezte magát és a düh, szomorúság, valamint a csalódás vegyesen kavargott benne.

„Olvastam és hallgattam az Massimiliano Allegri vezette Juventus által rólam terjesztett hihetetlen hazugságait. Nem igaz, hogy tavaly októberben és idén februárban azt mondták nekem, hogy szeretnének a szezon végén szakítani velem. Ezt csak július 13-án közölték velem.

Azt mondták, hogy az öltözőben való jelenlétem egyre több kárt okoz.

A 121 válogatott mérkőzésén 8 gólt jegyző Európa-bajnok szerint egyszerűen kirúgták és megalázták abban a klubban, amelyben több mint 500 meccset játszott.

„Ezt tették velem két hónappal azután, hogy elmondtam a klubvezetésnek, kész vagyok ötödik vagy hatodik opcióként maradni és segíteni a fiatal játékosoknak.

Bonucci 2010-2017 és 2018-2023 között 12 szezont játszott a Juventusban, 502 mérkőzésen 37 gólt szerzett és összesen 17 trófeát nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik