Nemzetközi foci

„Dagi az arca, a derekán úszógumi” – van az a pénz, amiért egy antisportoló is futballozhat

Amíg a világ legtöbb futballcsapata a legjobb igazolásokért küzd, és próbálja szerződtetni pénztárcájához mérten a legjobb játékosokat, addig a cseh harmadosztályban szereplő FK Usti nad Labem máshogy közelít a témához. A klub ugyanis leigazolta azt a 22 éves Martin Podhajskyt, aki még sohasem futballozott, ráadásul alkatilag nem is tűnik (él)sportolónak.

Az ok igen kézenfekvő: a joghallgató srác édesapja 500 ezer cseh koronát (közel nyolcmillió forintot) adott a klubnak, hogy helyet vásároljon a fiának. A cél, hogy a gyerek meccsenként legalább 10 percet kapjon az első csapatban.

Martin sohasem focizott, csak a számítógépes FIFA-játékkal. De én nem szoktam hagyni, hogy félmillió korona csak úgy elguruljon.

Ha valaki ennyit ad, megengedem, hogy csatlakozzon. Ha tíz percekért kapunk ennyi pénzt, akkor legyen. Sajnálom, nincs szponzorunk” – nyilatkozta az Usti tulajdonosa, Premysl Kuban, akinek cége, a Viagem júniusban vette át a klub irányítását.

A történethez hozzátartozik, hogy Podhajsky valójában a Viagem alkalmazottja, aki a hostessekkel foglalkozik a cégnél. És nemhogy a futballhoz, de a sporthoz sincs semmi köze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BBC SPORT (@bbcsport) által megosztott bejegyzés

Hogy a cseh Dnes cikkét idézzük:

Dagi az arca, a derekán úszógumi – ugyan Martin Podhajsky kedves fickó, nem futballistára, inkább egy barokk angyalra hasonlít. Ennek ellenére ez a huszonkét éves a harmadik ligában szerepelhet.

A történet gyorsan szárnyra kapott a világsajtóban, Kuban pedig elismerte, a játékost már regisztrálták a szövetségnél, ami lehetővé teszi számára, hogy hivatalosan is megkezdje az edzéseket. Az ősz rámegy erre, de tavasszal, amikor zsinórban hét meccset játszik hazai pályán a csapat, tényleg ott lehet a pályán.

Az FK Usti eddig hat mérkőzést játszott a harmadik liga b csoportjában, három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel, azaz tíz ponttal a tabella hatodik helyén áll.

Olvasói sztorik