Nemzetközi foci

Döbbenet Horvátországban: lányok rongálták meg a legendás stadiont

Az utóbbi időben több alkalommal is történt rongálás Vinkovci városának futballstadionjában, ezért ennek megakadályozására, de legalábbis a tettesek felderítésére kilenc kamerát szereltek fel. A legutóbbi brutalitás után mindenki megdöbbent a látottakon.

A felvételen ugyanis az látható, hogy két ismeretlen vandál behatolt a HNK Cibalia ikonikus stadionjába (amely olykor a horvát válogatott mérkőzéseinek is otthont ad), és rongálásba kezdett. A döbbenetes az, hogy fiatal lányokról volt szó, akik azt hitték, hogy vicces a vandálkodás.

Megdöbbentünk, hogy a fiatal nők tönkretették a mozgássérültek székeit, a kispadot, egyikük még utóbbi tetejére is felmászott ugrálni

– mondta Dea Lasic, Cibalija leköszönő elnöke a Vinkulja portálnak.

A 104 éve alapított HNK Cibalia sok viszontagságon ment keresztül, a második világháború után az új kommunista rezsim betiltotta, majd névváltoztatásokon ment keresztül. A jugoszláv érában 1977-ben kupanegyeddöntőt játszhatott, és csak 1982-ben jutott be az első osztályba.

A független Horvátország idején már sikeresebb volt, 1999-ben döntős, hat további alkalommal pedig elődöntős volt a kupában. A valaha volt legjobb szezonját 2009–2010-ben érte el, amikor az élvonal harmadik helyen végzett a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split mögött.

Elindulhatott az Európa Liga második selejtezőkörében, de végül kiesett az északír Cliftonville ellen (0-0, 0-1).

2018-ban kiesett az első osztályból, de miután csődbe jutott, visszaminősítették a harmadik ligába. Jelenleg a másodosztályban szerepel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HNK Cibalia Vinkovci (@hnk_cibalia_vinkovci) által megosztott bejegyzés

Olvasói sztorik