Nemzetközi foci

Rebrov a fontos Eb-selejtező előtt: Az ukrán hadseregnek köszönhetően lehetünk itt

Nick Potts / PA Images via Getty Images
Nick Potts / PA Images via Getty Images

Fontos Eb-selejtezőt játszanak kedd este a milánói San Siróban: a C csoportban négy pontjával harmadik olasz válogatott a hétpontos Ukrajnát fogadja.

Az előző körben mindkét csapat 1-1-et játszott, de amíg az olaszok számára csalódást jelentett az északmacedónok elleni döntetlen, addig az ukránok értékes pontot szereztek az angolok ellen.

„Igaz, hogy az olaszok csak ikszeltek Szkopjéban, de azon a pályán nem volt könnyű játszani. Az olasz csapat nagy intenzitással játszott, a győzelemre hajtott, és erre számítok tőlük kedden is” – nyilatkozta az ukrán csapat szövetségi kapitánya, Szerhij Rebrov, aki korábban dolgozott az FTC-nél is.

Ha San Siro és ukrán foci, akkor sokaknak bizonyára Andrij Sevcsenko ugrik be, aki a Milan történetének egyik leggólerősebb csatára volt. Ma viszont nem a futball a legfontosabb számára, hanem az, hogy anyagilag segítse hazáját, amely háborúban áll Oroszországgal.

„Mindenkit próbál támogatni, nem csak minket. Ami tesz az emberekért, és amilyen játékos volt Olaszországban, azzal sokak számára példaképpé vált. Az ukrán hadseregnek köszönhetően lehetünk itt, és a játékosaink tudják, mit jelent az otthoniaknak a válogatott szereplése. Az angolok elleni hozzáállás is azt mutatja, hogy a csapat átérezte a helyzet súlyát.

Tudjuk, hogy nem a futball a legfontosabb dolog az országunkban jelenleg, de a szurkolók értékelték, hogy megvillantottuk a karakterünket az angolok ellen. Több millió ukrán figyeli majd a milánói meccset, és mi értük játsszunk

nyilatkozta Rebrov.

Az ukrán kapitány azt is hozzátette, nem érti, miért éri ennyi támadás az olasz csapatot, mert szerinte az északmacedónok ellen is jó focit játszottak. A csoportot a 13 pontos Anglia vezeti, Gareth Southgate csapata már nyeregben érezheti magát, de a másik továbbjutó helyért nagy csata lesz az ukránok, valamint az olaszok között (és még az északmacedónok is lesben állnak).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik