Nemzetközi foci

Börtönbüntetést kapott az Újpest edzőbuktató meccsén bíráskodó norvég

YORICK JANSENS / BELGA MAG / Belga via AFP
YORICK JANSENS / BELGA MAG / Belga via AFP
A norvég bíróság négy hónap börtönbüntetésre ítélte Svein Oddvar Moen futballbírót, aki ennek ellenére nem tervezi a visszavonulását.

A 44 éves sportember 24 éves kora óta vezet a norvég élvonalban, dolgozott európai kupamérkőzéseken és a FIFA égisze alatt megrendezett eseményeken.

A vád szerint 2014 és 2020 között több mint egymillió norvég korona adót csalt el, nem is tagadta mindezt, és bűnösnek vallotta magát. Ugyanakkor azt nyilatkozta, az elcsalt összeget hiánytalanul befizette.

Mindig azt mondtam, hogy bármilyen büntetést kapok, elviselem. Nincs több mondanivalóm

nyilatkozta azt követően, hogy a kerületi bíróság 120 nap elzárásra és 100 ezer korona pénzbüntetésre ítélte.

A játékvezető úgy fogalmazott, hogy nem tervez hosszabb szünetet a futballtól.

Az ügyészség nem hiszi, hogy Moen szándékosan cselekedett volna, ezért lehetséges, hogy a súlyosan gondatlan adócsalásért maximálisan kiszabható hat év börtönbüntetés helyett ilyen olcsón megúszta.

Moen két ízben is vezetett magyar csapatoknak mérkőzést, 2006. július 13-án ő fújta az Újpest-Vaduz UEFA-kupa-selejtezőt, amelyet óriási meglepetésre 4-0-ra a liechtensteini csapat nyert meg a Megyeri úton, és amelyik meccs az akkori edző, Bicskei Bertalan állásába került, ugyanis a lefújás után azonnal lemondott.

De ő fújta a 2012-es Európa-bajnoki selejtezőkön a Hollandia-Magyarország mérkőzést is, amelyet 2011. március 29-én a hollandok 5-3-ra megnyertek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik