Nemzetközi foci

Egy asztrológus elemzése alapján rakta össze a focikapitány a kezdőcsapatot

Pakawich Damrongkiattisak / Getty Images
Pakawich Damrongkiattisak / Getty Images

Egy asztrológus tanácsai révén rakta össze a kezdőt az indiai válogatott szövetségi kapitánya, a horvát Igor Stimac.

Az Indian Express cikke szerint 48 órával az India számára kulcsfontosságú, Afganisztán elleni Ázsia Kupa-selejtező előtt Stimac egy listát küldött a keretben lévő játékosokról egy asztrológusnak, Bhupesh Sharmának, akinek az volt a feladata, hogy asztrológiai szempontból kielemezze, ki az a 11 játékos, aki az adott napon a legjobb választásnak tűnik a kapitány számára.

Sharma később ilyen megjegyzésekkel küldte vissza a listát Stimacnak:

  • ideális választás, jó napja lehet
  • átlagosnál gyengébb napja lehet
  • jól teljesíthet, de túlságosan agresszívvá válhat
  • nem ajánlom, hogy pályára lépjen.

Májusban és júniusban az indiai válogatott összesen négy meccset játszott, a Jordánia elleni felkészülési meccset három Ázsia Kupa-selejtező követte, ezeken Kambodzsa, Afganisztán és Hongkong volt az ellenfél. Stimac ebben az időszakban folyamatosan kapcsolatban volt Sharmával, akit az indiai szövetség egyik vezetője mutatott be neki, aki aggódott, hogy a gyenge formában lévő válogatott lemarad az Ázsia Kupáról.

A már említett, Afganisztán elleni találkozó előtt Sharma elemzése után két alapembert is kihagyott a kapitány az indiai kezdőből, de az eredmény őket igazolta, mert India egy 90. percben szerzett góllal 2-1-re nyerni tudott.

Az érintett mecccsek előtt Stimac rendre kikérte az asztrológus véleményét, mielőtt véglegesítette a csapatát, és megosztotta vele, hogy kik azok, akik sérülés miatt nincsenek százszázalékos állapotban, valamint azt is, milyen cserestratégiával készül a meccsre.

Az Afganisztán elleni 2-1-es siker után Stimac azt jelezte Sharma számára, hogy minden előrejelzése pontos volt, majd a duó a Hongkong elleni találkozó előtt személyesen is egyeztetett. A Hongkong elleni meccs 4-0-s győzelemmel zárult, amivel India kijutott az Ázsia Kupára, úgyhogy végül sikeresnek bizonyult Stimac és Sharma együttműködése. Ennek ellenére Indiában sokan nehezményezik, hogy a kapitány egy külsős személynek adott ki fontos információkat a játékosokról, amivel adott esetben vissza is élhetett volna.

Bhupest a figyelmembe ajánlottak, és meggyőztek arról, hogy járjak utána a segítségével, hogy az asztrológiának milyen pozitív hatása lehet a sportban. Ennyi az egész, nem kell többet beleképzelni

– nyilatkozta Stimac. A világranglista 99. helyén álló India a 2024-es Ázsia Kupán Ausztráliával (27. a világranglistán), Üzbegisztánnal (74.), valamint Szíriával (94.) találkozik majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik