Nemzetközi foci

Nyolc másodperc alatt sokkolták az ellenfelet a szlovákok, kilenc gólnál álltak meg a portugálok

Marco Steinbrenner / DeFodi Images via Getty Images
Marco Steinbrenner / DeFodi Images via Getty Images

Dávid Hancko a szlovák futballválogatott történetének leggyorsabb gólját szerezte a Liechtenstein elleni Eb-selejtezőn.

A középkezdés után mindössze nyolc másodperc telt el, amikor a Feyenoordban légióskodó védő átemelte a labdát a kapus fölött, megszerezve ezzel a vezetést a szlovákoknak.

A szlovákok nem vettek vissza, a hatodik percben már három góllal mentek, Duda egy szöglet után, a kapus által rossz helyre ütött labdát lőtte be egy pimasz csel után, majd a korábbi Fradi-játékos, Mak használta ki, hogy egy beadásnál nagyot hibázott az egyik védő. A viharos kezdés kiütéses szlovák sikert ígért, de újabb gól már nem esett a hátralévő időben.

Ugyanabben a csoportban a portugálok sem lazsáltak, ők négy gólt rámoltak be Luxemburgnak a szünetig, ezeken Goncalo Inácio, valamint Goncalo Ramos osztozott felesben.

Az első félidő legszebb góljánál Leao passza után Ramos már az átvétellel helyzetbe hozta magát:

A portugál gólfesztivál a fordulás után folytatódott, Diogo Jota duplázott, a csereként beállt Horta is beköszönt, majd az addig három gólpasszt kiosztó Bruno Fernandes is meglőtte a jól megérdemelt gólját.

A luxemburgi kapitány, Luc Holtz a 83. percben, Fernandes gólja után fogta magát, és bevonult az öltözőbe, így aztán lemaradt a kilencedik hazai gólról, amit Joao Félix szerzett egy remek villanás után.

A 9-0 portugál rekord, korábban nyolcgólos siker volt a csúcs, amit Kuvait, illetve Liechenstein ellen aratott a csapat. Szegény Cristiano Ronaldo pedig eltiltás miatt kimaradt a buliból.

A csoport harmadik meccsén Izland Finbogasson 90+1. percben szerzett szemfüles góljával nyert Bosznia-Hercegovina ellen. Mindkét csapatnak 6-6 pontja van, és négy körrel a vége előtt hét pont a hátrányuk a második szlovákok mögött.

A D csoportban Wales kétgólos sikert aratott a sereghajtó lettek ellen, és ezzel Ramsey-ék reménykedhetnek, mivel csak három pont a hátrányuk a törökök mögött.

Eb-selejtezők, 6. forduló:

D csoport:
Lettország – Wales 0-2 (0-1)
Örményország – Horvátország 0-1 (0-1)

 

A csoport állása: 1. Horvátország 10 pont/4 mérkőzés (9-1), 2. Törökország 10/5 (8-6), 3. Örményország 7/5 (8-7), 4. Wales 7/5 (6-7), 5. Lettország 0/5

 

J csoport:
Izland – Bosznia-Hercegovina 1-0 (0-0)
Portugália – Luxemburg 9-0 (4-0)
Szlovákia – Liechtenstein 3-0 (3-0)

 

A csoport állása: 1. Portugália 18 pont, 2. Szlovákia 13, 3. Luxemburg 10, 4. Izland 6 (10-9), 5. Bosznia-Hercegovina 6 (5-9), 6. Liechtenstein 0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik