Nemzetközi foci

A skótok lassan már bonthatják a pezsgőt, Ronaldóék megverték a szlovákokat

Ryan Pierse / Getty Images
Ryan Pierse / Getty Images

Nem lassít a skót fociválogatott, amely ötödik Eb-selejtezőjét is megnyerte, és megállíthatatlanul száguld a továbbjutás felé.

A skótok Cipruson győztek 3-0-ra, McTominay fejesgólja már a 6. percben megalapozta a csapatot idegenbe elkísérő skót szurkolók csodás hangulatát, aztán tíz perccel később Porteous vágott be egy lepattanót, majd az első félóra végén McGinn lőtt 16-ról a hazaiak kapujába. A larnacai meccset Berke Balázs vezette.

A skótok 15 ponttal állnak, és ezzel, ha matekmatikailag még nem is biztosították be, de gyakorlatilag kijutottak az Eb-re, mivel 11 pont az előnyük a norvég-grúz kettős előtt.

A D csoportban a horvátok is fölényes győzelmet arattak, Petkovic szabadrúgásból szerzett vezetést a lettek ellen, majd még az első negyedórán belül a nyáron a Dinamo Zagrebtől a Feyenoordhoz szerződő Ivanusec passzolt be egy kipattanót. Az első félidő legvégén Perisic remek passza után Petkovic könnyű gólt szerzett, majd a fordulás után Kramaric és Pasalic is feliratkozott a góllövők közé.

A csoport másik meccsén az örmények egy hatalmas török baki után szereztek vezetést, Özkacar az ötösön elrúgott a labda mellett, Dasjan pedig köszönte szépen az ajándékot. Az örmény vezetés nem tartott ki a végéig, mert Yildirim a 88. percben egyenlített, így a törökök maradtak a csoport élén.

A J csoportban a portugálok Bruno Fernandes góljával vitték el a 3 pontot Pozsonyból, és a skótokhoz hasonlóan százszázalékosak.

A csoportban még nagy harc lesz Ronaldóék mögött a második helyért, mert a szlovákoknak és az Izlandot 3-1-re leverő Luxemburgnak is 10-10, Bosznia-Hercegovinának pedig 6 pontja van. Luxemburg 10 pontnál még sosem szerzett többet egy selejtezősorozatban, de az az érzésünk, hogy a csapatnak most jött csak meg igazán az étvágya!

A bosnyákok Liechtenstein elleni meccséről két gólt is érdemes kiemelni a hazaiak második találatát szegény Lüchinger hozta össze, aki a saját kapuját vette be, majd a vendégek a nap leglátványosabb löketével szépítettek, Wolfinger egy szöglet után kifejelt labdát bombázott a jobb felsőbe.

Európa-bajnoki selejtező, 5. forduló:

A csoport:
Ciprus – Skócia 0-3 (0-3)
Grúzia – Spanyolország 1-7 (1-4)

 

A csoport állása: 1. Skócia 15 pont/5 mérkőzés, 2. Spanyolország 6/3, 3. Norvégia 4/4 (5-7), 4. Grúzia 4/4 (4-11), 5. Ciprus 0/4

 

D csoport:
Horvátország – Lettország 5-0 (3-0)
Törökország – Örményország 1-1 (0-0)

 

A csoport állása: 1. Törökország 10/5, 2. Horvátország 7/3 (8-1), 3. Örményország 7/4 (8-6), 4. Wales 4/4, 5. Lettország 0/4

 

J csoport:
Bosznia-Hercegovina – Liechtenstein 2-1 (2-1)
Luxemburg – Izland 3-1 (1-0)
Szlovákia-Portugália 0-1 (0-1)

 

A csoport állása: 1. Portugália 15/5, 2. Szlovákia 10/5 (5-2), 3. Luxemburg 10/5 (7-7), 4. Bosznia-Hercegovina 6/5, 5. Izland 3/5, 6. Liechtenstein 0/5

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik