Nemzetközi foci

Családi gyászra hivatkozva meccs közben kérték el a Milan-védő mezét

Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP
Öt forduló után 10 ponttal Eb-selejtezős csoportja második helyén áll a dán labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön, hazai pályán 4-0-ra verte az egyik leggyengébb európai csapatot, San Marinót.

Csütörtök este több néző volt a koppenhágai Parken Stadionban, mint San Marino teljes lakossága: 36 ezer néző látogatott ki az Európa-bajnoki selejtezője, és a miniállam szövetségi kapitánya, Fabrizio Costantini azt mondta, megható pillanat volt számukra látni a hazai himnuszt éneklő tömeget.

Azt állította, csodálatos volt látni ennyi gyermekes családot, a meccsel kapcsolatosan pedig úgy nyilatkozott, a négygólos vereség ellenére elégedett, mert a találkozó nagy részében jól védekeztek.

Sokkal izgalmasabb beszámolót tartott a mérkőzés utána 127-szeres válogatott védő, Simon Kjaer, aki azt mondta, szinte tülekedés volt a mezéért, valószínűleg azért, mert a San Marinó-i keret fele AC Milan-szurkoló.

Hogy mégis mi alapján tudott dönteni?

Többen a mérkőzés közben halkan odasúgták, hogy szeretnék a mezemet. Volt, aki más nevében kérte el, mondván, haláleset történt a családjában. Nem tudtam meg, mi történt, de végül ezért ő kapta meg

– mondta Kjaer.

Olvasói sztorik