Nemzetközi foci

Van Gaal: Megrendezett volt a vb, hogy Messi világbajnok legyen

Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images
Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images

A Holland Labdarúgó Szövetségtől (KNVB) életműdíjat adott Louis van Gaalnak, aki a beszédében meglehetősen merész válaszokat adott.

Van Gaal megfordult az Ajax, az FC Barcelona, a Bayern München, a Manchester United és a holland válogatott kispadján is, így változatos kérdésekkel szembesülhetett. Amikor azonban a 2022-es világbajnokságra került a sor, meghökkentő kijelentéseket tett.

„Nem akarok sokat beszélni erről, de ha megnézed, hogyan születtek az argentin gólok, aztán a mi gólainkat, azokat a dolgokat, amiket az argentinok megúsztak büntetlenül…

Ezekből azt gondolom, hogy az egész megrendezett volt. Jól hallották, szó szerint értettem. Azért, hogy Messi világbajnok legyen? Szerintem igen

– mondta Louis van Gaal a holland közmédiának (NOS).

A legendás edző utolsó mérkőzése a katari vébén volt, az Argentína elleni negyeddöntőn vezette utoljára a válogatottat. A dél-amerikaiak 2-0-ra vezettek, azonban a hajrában egyenlítettek a hollandok. A rendkívül feszült hosszabbítás után büntetőkkel jutottak tovább Lionel Messiék.

Kapcsolódó
Gól és assziszt Messitől, hőssé vált a kapus is – tizenegyesekkel négy között Argentína
Az argentin labdarúgó-válogatott egy őrült meccsen, tizenegyesekkel győzte le Hollandiát és bejutott a katari világbajnokságon az elődöntőbe. Lionel Messi varázslatos gólpasszt adott, majd gólt is szerzett, míg Emiliano Martínez a tizenegyeseknél védett kétszer. Az ellenfél a Brazíliát búcsúztató Horvátország lesz majd.
Olvasói sztorik