Szoboszlai: Két hete is volt egy hasonló lehetőségem, de akkor körülbelül ötven méterrel fölé lőttem

Majdnem 11 év után született ismét magyar gól az angol élvonalban.

Vasárnap délután megszerezte az első gólját a Liverpool labdarúgócsapatának színeiben Szoboszlai Dominik, akinek volt már hasonló lehetősége, de akkor nem sikerült olyan jól eltalálnia a labdát, mint az Aston Villa elleni bajnoki harmadik percében.

Gyakoroltuk edzésen ezeket a helyzeteket, két héttel ezelőtt volt is egy hasonló lehetőségem, de akkor körülbelül ötven méterrel fölé lőttem. Most még jobban koncentráltam, hogy jól találjam el a labdát, sikerült

– nyilatkozta a 3-0-ra megnyert találkozót követően a Liverpool csatornájának a magyar válogatott kapitánya, aki a harmadik percben egy szöglet utáni kipattanót 17 méterről ballal bombázott a hálóba.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólomat az Anfielden. A közönség mindent megtesz értünk, mi pedig értük. Mindig azt szeretnénk, hogy tele legyen a stadion, mi pedig meg akarjuk mutatni nekik” – tette hozzá a 22 éves futballista, akit a mérkőzés legjobbjának is megválasztottak.

Szoboszlai Gera Zoltán, Priskin Tamás és Buzsáky Ákos után a negyedik magyar gólszerző a Premier League-ben. Ezt megelőzően az akkor a West Bromwich Albionban játszó Gera 2012. december 22-én, a Norwich ellen szerzett találata volt a legutóbbi magyar gól az angol élvonalban.

Kapcsolódó
Klopp Szoboszlai góljáról: Rég nem láttam ennyire tisztán eltalált lövést
A Liverpool edzője dicsérte a magyar játékost, aki szerinte a piszkos munkától sem retten meg a pályán.