Nemzetközi foci

110 éve támogat egy futballklubot, ami Guinness-rekord

https://www.psv.nl/english-psv/museum-tours/stadium-tour.htm
https://www.psv.nl/english-psv/museum-tours/stadium-tour.htm

A PSV Eindhovent 110 éve, 1913. augusztus 31-én alapították. Az Ajax és a Feyenord mellett legeredményesebbnek számító (24-szeres bajnok, 11-szeres kupagyőztes, 1-1 BEK-, illetve UEFA Kupa-elsőség) holland klub honlapja a kerek évforduló alkalmából arról az egyedülálló tényről emlékezett meg, hogy az alapításuk ideje egybefonódik a Philips-gyárral, hiszen a szintén holland cégóriás pontosan születése óta főtámogatója az egyesületnek.

Ilyen hosszú együttműködés, kapcsolat nincs még egy a sportvilágban, ami így világrekord, amit hamarosan a Guinness Rekordok Könyve is elismer.

A Philips és a PSV közötti, a világon a leghosszabb ideje tartó szponzori elkötelezettség hivatalos világrekordot jelent. A Philips és a PSV a labdarúgóklub 110. évfordulóját követő napon jelenti be ezt. A rekordot hivatalosan a Guinness Rekordok Könyvébe való bejegyzéssel fogják megerősíteni. Roy Jakobs, a Philips vezérigazgatója és Marcel Brands ügyvezető igazgató még a mai nap folyamán átveszi a világrekordot megerősítő hivatalos oklevelet

– áll a klub közleményében. Nem véletlen, hogy a csapatot a szurkolók gyakran csak Philips-gyáriaknak nevezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik