Nemzetközi foci

Piaczárás előtt a Dortmund és a Bayern München is belehúzott

A Borussia Dortmund a Bundesliga első két fordulójában eddig csak két gólt szerzett, így így érthető módon elengedhetetlenül szükségét érezték egy gólerős játékosnak. A Werder Bremen válogatott csatára, Niclas Füllkrug az előző kiírásban 16 bajnoki gólt szerzett – a francia Christopher Nkunkuval, aki nyáron a Leipzigtől a Chelsea-hez igazolt holtversenyben végzett az élen a mesterlövészek rangsorában –, így kézenfekvő megoldásként lecsapott rá a tavalyi ezüstérmes.

A 30 éves német válogatott támadó – aki tavaly, nem sokkal a katari világbajnokságot előtt mutatkozott be a német válogatottban, és a nemzeti csapatban eddigi kilenc fellépésén hétszer volt eredményes – három évre szóló szerződést írt alá a sárga-feketékkel, amely kapcsán a transfermarkt.com 13 millió eurós transzferdjíat ír.

Ezzel párhuzamosan a bild.de azt szellőztette meg, hogy a bajnok Bayern München, megegyezett Joao Palhinhával, a Fulham portugál válogatott védekező középpályásával. A 28 éves szűrő átigazolása kapcsán 65 millió eurós összeget rebesgetnek, ami teljesítménybónuszokkal akár tovább növekedhet az évek alatt.

A tavalyi negyedik, így automatikus BL-csoportkörös Union Berlin pedig Leonardo Bonucci érkezését jelentette be. A 36 éves, 121-szeres olasz válogatott, Európa-bajnok belső védő ingyen érkezett a Juventusból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik