Nemzetközi foci bajnokok ligája

A padlón lévő csapat súlyos öngóllal nullázta le magát a BL-visszavágón

ANP via Getty Images
ANP via Getty Images

A PSV 5-1-re győzött hazai pályán a Rangers ellen, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Glasgow-ban 2-2-re végződött az első felvonás, de Eindhovenben kiütés lett a vége.

A félidőben Saibari fejesével egy góllal vezetett a holland csapat, majd ugyanő fejezett be a második felvonás elején közelről egy akciót.

A skótok Tavernier gólja után még reménykedtek, de két perccel később Luuk de Jong fejesével újra kétgólosra hízott a PSV előnye.

Veerman góljával aztán végképp eldőlt a továbbjutás kérdése, de a skótok még összehoztak egy emlékezetes öngólt, a PSV letámadása megzavarta Goldsont, aki úgy adta haza a labdát, hogy nem figyelt arra, merre helyezkedik Butland kapus.

A PSV 7-3-as összesítéssel abszolválta a párharcot, és 5 év után tért vissza Európa legjobbjai közé.

Ez smafu, mondhatnák az Antwerpen-drukkerek, akik 66 év után láthatják kedvenceiket újra a bajnokok sorozatában, ami egyben azt is jelenti, hogy a belga csapat először szerepel a BL főtábláján.

Az Antwerpen egygólos előnnyel utazott Athénba, az AEK-hez, és egy percig nem forgott veszélyben a továbbjutása, sőt egy 90+5. perces gólnak köszönhetően kettős győzelemmel írt történelmet.

A dán Köbenhavn nyerni tudott az első meccsen Lengyelországban, így odahaza egy döntetlen is elég volt a Raków ellen céljai eléréséhez. A koppenhágai csapat zsinórban másodszor, összesen pedig hatodik alkalommal lesz ott a csoportkörben, amelynek a sorsolását csütörtökön 18 órától tartják.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók:

AEK Athén (görög) – Antwerpen (belga) 1-2 (0-0)
továbbjutott: az Antwerpen, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

 

FC Köbenhavn (dán) – Raków (lengyel) 1-1 (1-0)
tj.: az FC Köbenhavn, 2-1-es összesítéssel.

 

PSV Eindhoven (holland) – Rangers FC (skót) 5-1 (1-0)
tj.:a PSV Eindhoven, 7-3-as összesítéssel.

 

A BL mezőnye:
1. kalap:
Manchester City (angol, címvédő), Sevilla (spanyol), FC Barcelona (spanyol), SSC Napoli (olasz), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Benfica (portugál), Feyenoord (holland)

 

2. kalap:
Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Internazionale (olasz), Borussia Dortmund (német), Atlético Madrid (spanyol), RB Leipzig (német), FC Porto (portugál), Arsenal (angol)

 

3. kalap:
Sahtar Donyeck (ukrán), Red Bull Salzburg (osztrák), AC Milan (olasz), SC Braga (portugál), SS Lazio (olasz), Crvena zvezda (szerb), PSV Eindhoven (holland), FC Köbenhavn (dán)

 

4. kalap:
Real Sociedad (spanyol), Galatasaray (török), Celtic FC (skót), Newcastle United (angol), Union Berlin (német), Lens (francia), Young Boys (svájci), Antwerpen (belga)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik