Nemzetközi foci

Szoboszlaiék emberhátrányban is legyőzték a riválist

Owen Humphreys/PA Images via Getty Images
Owen Humphreys/PA Images via Getty Images

A Liverpool bő egy órát emberhátrányban játszva nyert 2-1-re a Newcastle United otthonában a Premier League 3. fordulójában. Szoboszlai Dominik kezdőként végig a pályán volt. A találkozó egyébként azért is különleges volt, mert a nyáron a Newcastle is meg akarta szerezni a magyar válogatott csapatkapitányát.

A Pool számára pár perc alatt nehéz az élet az első félidőben. Előbb Szalah visszatett labdája csúszott át Alexander-Arnold lába alatt, így gyakorlatilag üresen törhetett a kapura Gordon, akit ugyan utolértek a védők, de laposan így is a hálóba lőtt.

Mindez a 25. percben történt, majd a 28. percben emberhátrányba került Jürgen Klopp csapata, Van Dijk rúgta fel gólhelyzetben kilépő ellenfelét, azonnali piros lapot kapott. A 36. percben a meccs is eldőlhetett volna, de Alisson látványos bravúrral tolta a lécre Almirón lövését, majd még arra is tudott figyelni, hogy a labda ne pattanjon be róla a kapuba.

A Newcastle az ezt megelőző 22 bajnokija egyikén sem kapott ki, amelyiken megszerezte a vezetést.

Ez a sorozat most viszont megszakadt, pedig a Liverpool emberhátrányban sokáig alig jelentett veszélyt a hazai kapura. A Newcastle többször is lezárhatta volna a meccset, a 76. percben még kapufát is lőtt. Hogy nem sikerült megszerezni a második gólt arra végül ráfaragott, ugyanis a csereként a 77. percben beállt Darwin Núnez a 81. percen kilőtte a hosszú alsó sarkot.

Az uruguayi csatár a 93. percben Szalah-tól kapott egy remek kiugratást, és szinte lemásolta a korábbi gólját, amivel a Liverpool végül nagyon fontos győzelmet aratott.

Szoboszlainak a találkozón volt 62 labdaérintése, két lövése, teremtett egy helyzetet, 37 passzából 31 pontos volt.

Olvasói sztorik