Nemzetközi foci

Pokoli mélységről nyert bajnokit a Manchester United

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP
A Premier League-ben még sohasem fordult elő a Manchester Uniteddel, hogy négy perc alatt kétgólos hátrányba kerüljön. Ezúttal ez történt, de a hazaiak nagy nyomást gyakorolva a Notthingnam Forestre végül emberelőnybe kerülve 3-2-re fordítottak a 3. forduló szombati mérkőzésén.

Olyan rosszul talán még sohasem kezdett mérkőzést a Manchester United (a Premier League-ben biztosan), mint a szombati, Nottingham Forest elleni bajnokin, ahol négy perc sem telt el, de már 2-0 állt a vendégek neve mellett.

A 2. percben a Manchester United végezhetett el szögletet, de olyan gyatrán, hogy aí Forest azonnal kontrázni tudott. Gibbs-White indítását vagy éppen felszabadítását az utolsó emberként hátul marad Rashford nem érte el, mert a kirobbanó Awoniyi elvitte előle a labdát, egyedül tört kapura, és ugyan utolérték, csak elrúgta még Onana mellett a bal sarokba (0-1).

Ezzel a nigériai válogatott támadó új klubrekordot ért el, sorozatban a hetedik PL-mérkőzésén szerzett gólt – eddig Stan Colymore-ral (aki 1995-ben szerzett zsinórban hat találatot) állt holtversenyben.

A statisztikák szerint Awoniyi mindössze a harmadik afrikai játékos, aki hét egygymást követő meccsen eredményes volt az élvonalban, előtte ezt Emmanuel Adebayor és Mohamed Szalah cselekedte meg.

A negyedik percben növelte előnyét a Forest, Gibbs-White jobbról középre lőtt szabadrúgása szó szerint fejen találta Bolyt, akiről a bal sarokba pattant a labda (0-2).

Beleerősítettek a hazaiak, akik a 17. percben Eriksen perdítéséből szépítettek (1-2), Casemiro pedig még a szünet előtt kiegyenlíthetett volna, de abszolút ziccerben, az üres kapu mellé fejelte labdát.

A hazaiak fölényét jól mutatta, hogy az első félidőben 70 százalékban birtokolták a labdát és kilencszer próbálkoztak gólszerzéssel, míg az ellenfél három, kísérletből kétszer betalált.

A szünet után gyorsan egyenlített a ManUnited, Casaemirónak lábbal már sokkal jobban ment (2-2).

A vendégcsapat a 67. percben elveszítette csapatkapitányát, Worrallt, miután az elcsúszó középső védő utolsó emberként elgázolta Bruno Fernandest.

Tíz perc sem telt el, jött a hazai gól: Danilo elgáncsolta Rashfordot, a büntetőt Bruno Fernandes bevágta (3-2).

A játékvezető ugyan 14 percet hosszabbított, az eredmény már nem változott, a ManUnited végül véres verejtékkel, de nyerni tudott.

Premier League, 3. forduló

Manchester United – Nottingham Forest 3-2
Arsenal – Fulham 2-2
Brentford – Crystal Palace 1-1
Everton – Wolverhampton Wanderers 0-1
Brighton – West Ham United 1-3

Bournemouth – Tottenham 0-2

 

Az élcsoport:
1. West Ham United 7 pont/3 mérkőzés
2. Tottenham 7/3
3. Arsenal 7/3
4. Brighton 6/3
5. Manchester City 6/2
6. Manchester United 6/3

Olvasói sztorik