Nemzetközi foci

A két gólpasszt kiosztó Messivel újabb döntőbe jutott be az Inter Miami

ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az Inter Miami és a Houston Dynamo játssza a US Open Cup döntőjét.

Mindkét elődöntő hosszabbításban dőlt el, a Houston 1-1-re végzett a rendes játékidőben a Real Salt Lake ellen, majd a ráadásban még kétszer betalált, így 3-1-es eredménnyel jutott a fináléba.

A Lionel Messivel felálló Miami a Cincinnati otthonában vívta az elődöntőt, és a hazai pályán játszó ellenfél az 53. percben már 2-0-ra vezetett. A Miami a 68. percben szépített, Messi szabadrúgása után a berobbanó Campana fejelt a hazaiak kapujába.

A 90+7. percben ismét a 23 éves ecuadori csatár volt eredményes, megint fejjel, és ezúttal is Messi volt az előkészítő.

A hosszabbítás elején is lendületben maradtak a vendégek, és Josef Martínez villanása után már a Miami állt jobban. A Cincinnati azonban a japán Kubo révén egyenlíteni tudott, így a tizenegyesekre maradt a döntés.

Az első nyolc lövő nem hibázott, aztán a hazaiak utolsó embere, Hagglund gyengén rúgta a tizenegyesét, és Callender könnyedén kivédte, Cremaschi pedig döntőbe lőtte a Miamit.

A meccs összefoglalóját itt lehet megnézni.

Az Inter Miami Messi (valamint Sergio Busquets és Jordi Alba) érkezése óta szárnyal, megnyerte a Ligák Kupáját, elhódítva ezzel a klubtörténelem első trófeáját, és most újabb döntőbe jutott be. A finálét szeptemben 27-én rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik