Nemzetközi foci

Egy Juventus-játékos rasszista beszólása miatt levonult a Liverpool U16-os csapata

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Botrányos körülmények között fejeződött be a Liverpool és a Juventus U16-os csapatainak mérkőzése még a múlt héten, Ausztriában, ahol az olaszok egyik játékosa rasszista megjegyzéssel illette az angolok egyik futballistáját, mire a liverpooliak lesétáltak a pályáról.

A Next Generation Trophy égisze alatt rendezett ausztriai ifjúsági tornán a liverpooli fiatal az oldalvonal mellett jelezte a történteket az edzői stábnak, amely úgy döntött, betartva a protokollt levonul a pályáról.

Ezt követően az olasz csapat munkatársai bocsánatkéréssel fordultak az ellenfélhez, az érintett játékost pedig azonnal hatállyal felfüggesztették a torna hátralévő részére.

A következő meccse előtt a Liverpool és argentin ellenfele, az Independiente a szolidaritást kifejezve féltérdre ereszkedett a kezdőrúgás előtt.

Az angolok köszönetet mondtak a gyors intézkedésekért és jelezték, hogy a rasszista visszaélések minden formáját elítélik. A Juventus akadémiája és a szervező Red Bull Salzburg azóta felvette a kapcsolatot a Liverpool akadémia igazgatójával, Alex Inglethorpe-pal, hogy kifejezze sajnálatát az eset miatt.

A The Athletic azt írta, a Juventus eltiltott játékosa most egy tanfolyamon vesz részt, hogy megtanulja, a rasszizmus és a diszkrimináció minden formája elfogadhatatlan.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik