Nemzetközi foci

A Serie A első fordulójában két olyan játékos is főszereplő lett, aki tavaly taszította a kaput

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az előző idénye Charles de Ketelaerénak és Andrea Belottinak is pocsékul sikerült, az új bajnokság első fordulójában viszont mindketten főszereplők lettek.

De Ketelaerét tavaly nyáron 35 millió euróért vette a Milan a Club Bruggétől, hogy aztán első olaszországi évében 32 bajnokin mindössze egyetlen gólpasszt tudjon felmutatni.

Ezek után a Milan most lepasszolta kölcsönbe az Atalantának, és a bergamóiaknál az első meccsén összejött, ami a Milanban tavaly nem: gólt szerzett, de még milyen fontosat!

A 22 éves belgát a szünetben cserélte be Gasperini, és volt egy kihagyott helyzete, valamint egy kapufán csattanó lövése, majd a 83. percben eljött a nagy pillanata: Ruggeri beadása után De Ketelaere fejesét ugyan kiütötte a hazai kapus, Consigli, de a bíró órája jelzett, hogy a labda már áthaladt a gólvonalon.

A hosszabbításban egy másik csere, Zortea egy gyönyörű lövéssel szerezte az izgalmas kérdéseket lezáró második bergamói gólt.

Belottinak hasonlóan gyászos mérlege volt tavaly, mint De Ketelaerénak: a Roma Eb-győztes csatára 31 bajnokin gólt egyet sem lőtt, gólpasszból kettő jött össze neki.

Most a Salernitana ellen a nyolcadik percben azt hihette, véget ért a rossz sorozata, de ezt a gólját les miatt elvették. Nem sokkal később azonban jött a szabályos találat is: Faziót lepattintotta, Gyömbér bizonytalakodott, ezt kihasználva lőtt Belotti Ochoa kapujába.

A Salernitana az örökifjú Candreva révén fordítani tudott, a 36 éves középpályás előbb jobbal, majd ballal ragasztott nagy gólt a Roma kapujába. Az utolsó szó azonban Belottié volt, aki egy szöglet utáni fejessel egy pontot megmentett a Romának.

A Lazio viszont annak ellenére pont nélkül maradt Leccében, hogy Immobile góljával egészen a 85. percig vezetett. A vasárnapi meccsek legsimább diadalát a Juventus szállította, amely Chiesa, Vlahovic és Rabiot góljaival egy félidő alatt lepofozta az Udinesét.

Serie A, 1. forduló:

Lecce – Lazio 2-1 (0-1)
Udinese – Juventus 0-3 (0-3)
AS Roma – Salernitana 2-2 (1-1)
Sassuolo – Atalanta 0-2 (0-0)

 

szombaton játszották:
Empoli – Hellas Verona 0-1 (0-0)
Frosinone – Napoli 1-3 (1-2)
Genoa – Fiorentina 1-4 (0-3)
Internazionale – Monza 2-0 (1-0)

 

hétfőn játsszák:
Torino – Cagliari 18.30
Bologna – AC Milan 20.45

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik