Nemzetközi foci

Szalai öngólja után Sallai segítette három ponthoz a Freiburgot

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A lehető legrosszabbul mutatkozott be a német labdarúgó-bajnokság élvonalában Szalai Attila, a Hoffenheim magyar válogatott védője, aki öngóllal járult hozzá a vesztes Bundesliga-nyitányhoz.

A Hoffenheim hazai pályán fogadta a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot, és a vendégek a 39. percben vezetést szereztek: Günter balról lőtte középre a labdát, ami Szalai szerencsétlen mozdulatának köszönhetően került a kapuba (0-1).

Az első félidő hosszabbításában növelte előnyét a Freiburg, Sallai indult meg a jobb szélen, a 16-osnál találkozott Szalaival, aki a földre került, ám az akció ment tovább, Gregoritsch lövését még sikerült blokkolni, de öt méterről nem hibázott (0-2). A hazaiak hiába reklamáltak szabálytalanság miatt, a játékvezető megadta a gólt.

Szalait a szünetben le is cserélték, és a második félidő elején Kabak szépített ugyan, de pontot így sem sikerült szereznie a Hoffenheimnek (1-2).

A másik Bundesligában szereplő magyar válogatott védő, Willi Orbán sem járt sikerrel. Az RB Leipzig a félidőben 2-1-es, a második félidő közepén pedig már 3-1-es hátrányban volt Leverkusenben. Aztán a 71. percben a nyáron a Lens csapatától szerződtetett belga válogatott csatár, Openda szépített, három perccel később pedig olyan helyzetet hagyott ki, amire egész szezonban emlékezni fog: előbb üres kapu elébb belebotlott a labdába, majd mikor végre lőtt, 4 méterről a kapufára bombázott.

A végeredmény a 3-2 maradt, azaz a lipcseiek vereséggel kezdték a szezont.

Őrült meccset vívtak Augsburgban, ahol az első félidőben 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett a Mönchengladbach, a szünetre mégis 3-3-as döntetlennel mehettek a felek.

A második játékrészben úgy tűnt, a hazaiak megnyerik a meccset, hiszen Vargas révén vezetést szereztek, azonban Cvancara a 97. percben (!) büntetőből megmentette az egyik pontot (4-4).

Alaposan megszenvedett a győzelemért a Borussia Dortmund, amely csak egy 88. percben szerzett Malen-góllal tudta felülmúlni hazai pályán a Kölnt.

Bundesliga, 1. forduló

Hoffenheim – Freiburg 1-2 (0-2)
Bayer Leverkusen – RB Leipzig 3-2 (2-1)
Augsburg – Mönchengladbach 4-4 (3-3)
Stuttgart – Bochum 5-0 (2-0)
Wolfsburg – Heidenheim 2-0 (2-0)
Dortmund – Köln 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik