Nemzetközi foci

Az európai szövetség Haaland, De Bruyne és Messi közül választ legjobbat

Michael Regan - UEFA/UEFA via Getty Images
Michael Regan - UEFA/UEFA via Getty Images

A Manchester Cityvel Bajnokok Ligáját nyerő Erling Haaland és Kevin De Bruyne, illetve az argentin válogatottat világbajnoki aranyéremig vezető Lionel Messi lesz az elmúlt idény legjobb játékosa az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA).

Nem meglepő, hogy a manchesteriektől két játékos is jelölt, hiszen a csapat triplázni tudott, vagyis megnyerte az angol bajnokságot, az FA Kupát és a Bajnokok Ligáját is. Szerdán ehhez társult még az Európai Szuperkupa-győzelem is. Lionel Messi a Paris Saint-Germainnel a Ligue 1-t nyerte meg, ám a Francia Kupában és a BL-ben a nyolcaddöntőben kiesett. A katari világbajnokságon azonban aranyérmet nyert az argentin válogatottal, a vébé legértékesebb játékosának is megválasztották.

Az edzők közül a Manchester City edzője, Josep Guardiola, az Internazionalét BL-döntőig vezető olasz Simone Inzaghi, valamint a Napolival olasz bajnokságot nyerő honfitársa, Luciano Spalletti került a legjobb háromba.

A női játékosok és edzők hármas listáját jövő héten jelentik be, miután vasárnap zárul Spanyolország és Anglia fináléjával az Ausztráliában és Új-Zélandon zajló világbajnokság. A kategóriák győzteseit a nyár utolsó napján jelentik be, a Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolásán.

Olvasói sztorik