Nemzetközi foci

A Sevilla edzője kiakadt játékosára, akit a 11-esek miatt hozott be, de végül nem is lőtt

Louisa Gouliamaki / AFP
Louisa Gouliamaki / AFP

Először nyerte meg az európai Szuperkupát a Manchester City, miután tizenegyesekkel legyőzte az Európa Liga-győztes Sevillát.

A Sevilla edzője, José Luis Mendilibar a rendes játékidő legvégén cserélte be Erika Lamela helyére Susót, abban bízva, hogy a támadó középpályás jól fog jönni a tizenegyeseknél. Ehhez képest a spanyol csapatból végül Lucas Ocampos, Rafa Mir, Ivan Rakitic, Gonzalo Montiel és Nemanja Gudelj lőtt tizenegyest, az első négy belőtte, a szerb védő viszont a lécet találta el, így a City ünnepelhetett.

Ha végig a pályán maradt volna, ő is lőhetett volna. Sajnos tévedtem, azt gondoltam, hogy akit a legvégén becseréltem, az majd elvállal egy tizenegyest, és ráadásul jobb állapotban is van, mint a meccset végigjátszó Lamela

– utalt a spanyol edző Susóra, amikor arról érdeklődtek nála, miért hozta le a végén Lamelát.

Amikor Mendilibart nyíltan megkérdezték arról, hogy Suso kibújt-e a tizenegyesrúgás alól, akkor az edző morcosan annyit felelt: „Nem mondok többet erről a témáról”.

Hogy aztán az öltözőben megbeszélték-e kettesben a dolgot, az jó kérdés, mindenesetre a spanyol média szerint Mendilibar nem az a típus, aki egy ilyen esetet a szőnyeg alá söpörne.

A Sevilla, amely a Valencia elleni vereséggel kezdte a spanyol bajnokságot, a következő fordulóban az Alavéshez látogat.

Olvasói sztorik