Nemzetközi foci

A bombagól kevés volt, a házigazdát legyőző Anglia jutott vb-döntőbe

Isabel Infantes/PA Images via Getty Images
Isabel Infantes/PA Images via Getty Images

Az angol válogatott lesz Spanyolország ellenfele a női labdarúgó-világbajnokságon, miután a tavaly Európa-bajnoki címet nyert csapat 3-1-re megnyerte a társrendező Ausztrália elleni szerdai elődöntőt. Az már korábban eldőlt, hogy idén új világbajnokot avatnak, ugyanis a korábbi győztesek közül egy sem jutott be a legjobb négy közé.

Ella Toone ismét bizonyította, hogy a nagy meccseken sem remeg meg, tavaly a negyeddöntőben és a döntőben is betalált, és most is ő szerzett vezetést Angliának, amikor a 36. percben a hosszú felső sarokba lőtt. A második félidő eleje ugyanakkor az ausztráloké volt, Samantha Kerr pedig egy távoli, léc alá csapódott lövéssel kiegyenlített a 63. percben. A nem teljesen fitt hazai sztár először kezdett a mostani vébén.

Egy védelmi hiba után az angolok vették vissza a vezetést, de Kerr megint kiegyenlíthetett volna, azonban a kapuval szemben állva lőtte mellé a labdát. Szinte azonnal végigvitt egy kontrát az angol csapat, amelynek a végén Alessia Russo egy lapos lövéssel lezárta a meccset.

Szombaton svéd-ausztrál bronzmeccset rendeznek, míg a döntőt vasárnap játsszák.

Kapcsolódó
Lécről bepattanó gól döntött a női vb elődöntőjében
Spanyolország története során először jutott be a női labdarúgó-világbajnokság döntőjébe.

Női világbajnokság, elődöntő

Anglia-Ausztrália 3-1 (1-0)

 

A további program:

szombat, bronzmérkőzés, Svédország-Ausztrália, Brisbane 10.00
vasárnap, döntő, Spanyolország-Anglia Sydney 12.00

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik