Nemzetközi foci

„Égbekiáltó tizenegyes” – bocsánatot kértek a ManUnited ellenfelétől az elmaradt büntető miatt

Stu Forster / Getty Images
Stu Forster / Getty Images

Fogcsikorgatva, de megnyerte 1-0-ra első bajnokiját a Manchester United a Wolves ellen. A gól mellett volt pályára rohanó szurkoló, és egy tizenegyesgyanús helyzet, amit még videobíróval és megnéztek, de nem adtak büntetőt a vendégcsapatnak.

Az eset a találkozó legvégén történt, amikor egy beívelésnél André Onana elmérte a labda ívét, kivetődött ugyan a kapujából, de csak embert talált, letarolta Sasa Kalajdzicet. Simon Hooper nem látott szabálytalanságot, a VAR-szobában ülő Michael Salisbury pedig úgy ítélte meg, nem volt egyértelműen hibás a döntés.

Csakhogy a mérkőzés ellenőre, Jonathan Moss a találkozó után bocsánatot kért a Wolvest irányító Gary O’Neiltől, mert belátták, hibás döntés született.

„Meccs közben még azt mondták nekem, nem volt egyértelműen hibás a döntés, de később beszéltem Jonathan Moss-szal, korrekt volt a részéről, hogy odaállt és bocsánatot kért, valamint elmondta, égbekiáltó tizenegyest nem adtak meg” – mondta O’Neil, aki azt mondta, még rosszabbul érzi magát, hogy igaza van, és nem kapott büntetőt a csapata.

A Wolvesnak különösen fájhat az, hogy nem szerzett pontot, mert bár a szezon előtti napokban kellett edzőt cserélnie, ez nem látszott meg a teljesítményen, volt 23 próbálkozása a csapatnak, és a helyzetek veszélyességét megmutató xG-mutatóban is felülmúlta ellenfelét.

Kapcsolódó
Felrobbant a madridi stadion a csatár győztes gólja után
Memphis Depay magasra tette a lécet, már az első bajnokin akkora gólt lőtt, hogy azt nehéz lesz überelni.
Olvasói sztorik