Nemzetközi foci

Neymar már csupán egy lépésre az arab kalandtól

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A Paris Saint-Germain brazil klasszisa, Neymar orvosi vizsgálaton esik át, mielőtt a szaúdi al-Hilal csapatához szerződne két évre, írta a The Athletic.

A brazil válogatott játékos végigjátszotta a Paris Saint-Germain előszezonját, de a múlt héten világossá vált, hogy sem ő, sem Marco Verratti nem szerepel a klub tervei között a következő szezonra.

A CBS Sports azt írta, Neymar – akit korábban a Barcelonával, majd a Chelsea-vel is hírbe hoztak – 90 millió euróért szerződik új csapatához, ahol 200 millió eurót keres majd.

Az al-Hilal egész nyáron arra áhítozott, hogy megszerezzen egy sztárt, ám Lionel Messi, majd Kylian Mbappé is visszautasította az ajánlatát.

Új klubjában nem ő lesz az egyetlen Európából érkező sztár: korábban már aláírt a brazil jobbszélső, Malcolm (Zenit, 60 millió euró), a portugál középpályás, Rúben Neves (Wolverhampton, 55 millió euró), a szerb Sergej Milinkovic-Savic (Lazio,40 millió euró) és a szenegáli válogatott középső védő, Kalidou Koulibaly (Chelsea, 23 millió euró).

Olvasói sztorik