Nemzetközi foci

Harry Kane-t is bevetette, de kínos vereséggel kezdte a szezont a Bayern

Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images
Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Vesztes Szuperkupa-döntőn debütált a Bayern München és a német labdarúgás csúcsigazolása, Harry Kane. A 100 millió euróért vásárolt angol csatár érkezését szombaton jelentette be a bajnoki címvédő, majd ugyan kapott egy fél órát a Lipcse ellen, de a Willi Orbánt végig a pályán tudó kupagyőztes Dani Olmo triplájával 3-0-ra megnyerte a szombati mérkőzést. Gulácsi Péter még sérüléséből lábadozik.

A Bayern szinte mindenben felülmúlta ellenfelét, jobb volt labdabirtoklásban, lövési kísérletben, nagy helyzetekben, ám ezen az estén Olmo jelentette a különbséget, illetve az, hogy a Lipcse minden kínálkozó lehetőséggel élni tudott. Már a 3. percben eredményes volt a spanyol játékos, majd a 44. percben sokáig emlékezetes gólt szerzett.

A kétségbeesetten próbálkozó Bayern a 64. percben küldte sztárigazolását, Kane-t, nem sokkal később azonban a Lipcse jutott tizenegyeshez, amit Olmo értékesített. Ezzel el is dőlt a meccs, a Bayernt a szezon első meccsén hazai pályán ütötték ki.

Így aztán továbbra is várnia kell Harry Kane-nek az első trófeájára.

Kapcsolódó
Cristiano Ronaldo vágott egy duplát, megvan az első trófeája szaúdi csapatával
Emberhátrányba került az al-Nasszr, de portugál sztárja így is megnyerte a döntőt. Cristiano Ronaldót aztán sérülés miatt le kellett cserélni.
Olvasói sztorik