Nemzetközi foci

A PSG igazolt egy gólerős csatárt, Neymar viszont feltette a szokásos lemezt

Patricia DE MELO MOREIRA / AFP
Patricia DE MELO MOREIRA / AFP

A Paris Saint-Germain nagy triójából Lionel Messi már elhagyta a klubot, és épp a hátán viszi az Inter Miamit a Ligák Kupája nevű sorozatban, Kylian Mbappé ha marad is, nem biztos, hogy a pályán hasznát tudja venni a párizsi csapat, és most Neymar is arról tájékoztatta a vezetőséget, hogy távozni szeretne.

A 31 éves brazil támadóval kapcsolatban az elmúlt években nagyjából minden nyáron felmerült, hogy visszatér a Barcelonába, és a L’Équipe nevű francia lap szerint most is oda vágyik. A Marca ugyanakkor azt írja, hogy Xavi, a Barca edzője Neymar helyett inkább Bernardo Silvát preferálná, őt azonban nem szeretné elengedni klubja, a Manchester City.

Neymart a szerződése még két évig köti a PSG-hez, amelynél évi 30 millió eurót keres.

Az ő sorsa egyelőre kérdéses, az viszont már eldőlt, hogy a portugál Goncalo Ramos lesz a PSG új 9-ese. A 22 éves támadó, aki a katari vébén mesterhármast szerzett a Svájc elleni, 6-1-re megnyert nyolcaddöntőben, kölcsönben érkezik a Benficától, amely kedves videóval köszönt el tőle.

Ramos 106 meccsen 41 gólt szerzett a Benfica első csapatában, és az előző idényben 19 találatával a második helyen végzett a Porto iráni támadója, Mehdi Taremi mögött (22) a portugál bajnokság góllövőlistáján.

A PSG-nek Pedro Pauleta személyében volt már korábban portugál gólvágója:

Ramos a PSG nyolcadik nyári igazolása, korábban többek között Milan Skriniart, Marco Asensiót és Lucas Hernándezt is megszerezte a klub. A portugál csatárért egyelőre nem kellett fizetnie a PSG-nek, amely jövőre véglegesítheti az üzletet, és 80 millió euró körüli összeget kell majd átutalnia a Benficának.

A párizsi csapat szombaton játssza az új idény első tétmeccsét, amikor a Ligue 1 első fordulójában a Lorient lesz az ellenfele.

A kiemelt képen Goncalo Ramos ünnepli egyik gólját – még a Benfica mezében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik