Nemzetközi foci

Olaszországba igazolt a Bayern München kapusa

Yann Sommer a Serie A-ban folytatja pályafutását, a 83-szoros svájci válogatott kapus fél év müncheni kiruccanás után az Interhez szerződött.

Sommer kilenc évet töltött a Borussia Mönchengladbachban, ám amikor januárban a Bayern München megkereste, hogy a sérült Manuel Neuer helyére szerződtesse, igent mondott.

Az akkori sportigazgató, Hasan Salihamidzic az egyik legjobb európai kapusként mutatta be, azonban hiába védett 25 mérkőzésen, a Kicker szerint csak két alkalommal, a Freiburg, illetve a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a PSG elleni 1-0 alkalmával nyújtott átlagon felül.

„Yann Sommer kisegített minket egy nehéz helyzetben, amikor Manuel Neuer súlyosan megsérült, szeretnénk megköszönni neki az elkötelezettségét.

Megértjük és tiszteletben tartjuk Sommer azon vágyát, hogy új kihívást keressen az Internél, mert hosszú távon az első számú kapus akar lenni

– nyilatkozta Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója.

Az Internek sürgősen kapusra volt szüksége, ugyanis a veterán Samir Handanovic távozása után a kameruni válogatott André Onana is eligazolt a Manchester Unitedbe.

A Kicker szerint Sommerért hatmillió eurót kap a Bayern, a kapus 2026-ig írt alá Milánóban.

Kapcsolódó
Őrült összeget utasított vissza a Spurs, lassan lemondhat Kane-ről a Bayern München
Százmillió euróért sem adnák el a londoniak a csatárklasszist.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik