Nemzetközi foci

Félpályás öngól ellenére továbbjutottak a spanyolok a női vébén

Saeed KHAN / AFP
Saeed KHAN / AFP
Spanyolország és Japán jutott be a női labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe: előbbi Svájcot, utóbbi Norvégiát verte a szombati játéknapon.

Noha a svájciak csoportgyőztesként, míg a spanyol csapat kvartettje második helyén lépett tovább a kieséses szakaszba, a szombati aucklandi találkozón a spanyolok esélyt sem adtak riválisuknak.

A legfontosabb szereplő Laia Codina volt, aki az első három vb-meccsen csak a kispadon foglalt helyet, ezúttal viszont a kezdőcsapatba jelölték. A Barcelona középső védője előbb a 11. percben elképesztő öngólt vétett, szinte a kezdőkörből akarta hazaadni a labdát, csak azt nem látta, hogy a kapus messze kint van a kapujából. 1-1 után azonban a csapat még három gólt szerzett az első félidőben, amelynek 45. percében Codina ezúttal jó kapuba is betalált.

A vége 5-1 lett, Spanyolország legközelebb Hollandiával vagy a Dél-afrikai Köztársasággal játszik.

A nap másik mérkőzésén Japán kiélezett meccsen 3-1-re legyőzte Norvégiát. Az ázsiaiak vezető találata egy öngól volt (Syrstad Engen szerencsétlenül ért a labdába), ez volt a vébén a nyolcadik öngól, amivel beállította a 2019-es rekordot.

A negyeddöntőben Japán a Svédország-Egyesült Államok mérkőzés győztesével csap majd össze.

Női vb, nyolcaddöntők

Japán – Norvégia 3-1 (1-1)
Spanyolország – Svájc 5-1 (4-0)

Olvasói sztorik