Nemzetközi foci

Dárdai: Ha négy évig csak a vesztes oldalon állsz, akkor nehéz

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Második mérkőzésén is 1-0-s vereséget szenvedett a Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában. A Dárdai Pál irányította berliniek egy hete Düsseldorfban kaptak ki, ezúttal pedig az újonc Wehen Wiesbaden győzte le hazai pályán. A vendégek győztes gólját Lasse Günther a 92. percben szerezte.

„Szinte rekordot jelentő lövéssel próbálkoztunk, eredmény nélkül. A játékosoknak többet kell gondolkodniuk azon, hogy jobban koncentráljanak. Különben nem hibáztathatok senkit, mindenki elvégezte a dolgát. Sokan még nem játszottak együtt, új csapat vagyunk” – nyilatkozta a magyar szakember.

De a 19 kapura lövési kísérlet után meggyőződése, hogy csak idő kérdése a siker.

Nem számít, hogy edzéseken hogyan szaggatjuk szét a hálót, a mérkőzésen kell gólt szerezni. Ehhez kell megtalálni a kulcsot.

Hozzátette, két olyan meccset bukott el csapata, amelyet nem lett volna szabad. Ugyanakkor türelemre intett mindenkit.

„A lehetőségek megvoltak, egy kicsit fel kell nőnünk a feladathoz. De ha négy évig csak a vesztes oldalon állsz, akkor nehéz.”

A német sajtó természetesen megemlítette, hogy ismét a teljes család pályára lépett: Dárdai Márton és Palkó a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Bencét a 69. percben cserélte be édesapja.

SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP Vajon el lehet képzelni a Herthát a piszkos fogadási pénzek nélkül? – a szurkolók kiakadtak, az biztos

A ZDF azt írta, nem a vereség volt az egyetlen bosszantó dolog. A stadionban ugyanis a nézők tiltakoztak a Hertha új mezszponzora, egy online sportfogadással foglalkozó cég ellen. Bírálták ugyanis, hogy Kay Bernstein elnök a választási kampánya során hevesen felszólalt a sportfogadással foglalkozó cégek ellen, majd éppen egy ilyennel kötött szerződést.

A sportvezető a klub bizonytalan anyagi helyzetére hivatkozva magyarázta a lépést.

A Hertha legközelebb jövő szombaton a negyedosztályú Carl Zeiss Jena ellen lép pályára a neémet kupában, majd augusztus 19-én a Hamburg ellen folytatja a Bundesliga II-ben.

Kapcsolódó
Utolsó perces góllal kapott ki Dárdai Pál együttese
Két forduló után nincs pontja a Hertha BSC-nek a másodosztályban.
Olvasói sztorik