A Real ellen győztes gólt szerző Barca-játékost is elviszi a PL-sztárokat leigazoló szaúdi klub

A középpályás két év alatt két különböző csapattal nyert bajnokságot.

Franck Kessié is csatlakozik azokhoz a futballistákhoz, akik Szaúd-Arábiában folytatják a pályafutásukat.

A 26 éves elefántcsontparti középpályás 2022-ben a Milannal, 2023-ban a Barcelonával nyert bajnokságot, és a katalánok edzője, Xavi azt nyilatkozta, az előző szezonból Kessié Real Madrid elleni győztes gólja volt a kedvenc pillanata.

„Ezzel a góllal nyertük meg a bajnokságot” – indokolta meg a választását Xavi.

Az átigazolási hírekben többnyire megbízható információkkal rendelkező Fabrizio Romano szerint az al-Ahli 15 millió körüli összeget fizet majd a Barcának, Kessié szerződése pedig 2026-ig szól.

A 63-szoros elefántcsontparti válogatott játékosnak az Atalanta volt az első európai csapata, aztán szerepelt kölcsönben a Cesenában is. A Milan 2019-ben 32 millió eurót fizetett érte a bergamói klubnak, majd tavaly a bajnoki cím megszerzése után ingyen szerezte meg a Barca, amely így egész jól keres az üzleten.

A másodosztályból idén visszatérő al-Ahli a nyáron már az ötödik topligás sztárt igazolja le: korábban Riyad Mahrezt (35 millió euróért a Manchester Citytől), Allan Saint-Maximint (27,2 millióért a Newcastle-től), Edouard Mendyt (18,5 millióért a Chelsea-ből) és Roberto Firminót (ingyen a Liverpoolból) szerezte meg a klub.