Nemzetközi foci

Szoboszlaival soraiban kapott ki a Liverpool a Bayerntől

MOHD RASFAN / AFP
MOHD RASFAN / AFP
Elszenvedte első vereségét a nyári felkészülés során az FC Liverpool, amely Szoboszlai Dominikkel a kezdőcsapatban hiába vezetett többször, végül 4-3-ra kikapott a Bayern Münchentől. A magyar középpályás 75 percet töltött a pályán.

Lejátszotta negyedik nyári felkészülési mérkőzését az FC Liverpool csapata, a Bayern München elleni, szingapúri összecsapáson a kezdő tizenegyesben kapott helyet Szoboszlai Dominik (akinek szépen elírták a nevét a mezén).

Nagyszerűen kezdett az angol csapat, amely már a második percben megszerezte a vezetést: Jota pazarul ugratta ki Gakpót, aki a hálóba bombázott (1-0). Két perc múlva Szalah léphetett ki, de addig totojázott, amíg beérték.

Tíz perc után éledt fel a Bayern, de Pavard csak a kapufát találta el közelről, míg a Liverpool egy szögletet követően Van Dijk fejesével már 2-0-ra vezetett a félidő közepén.

A 33. percben Gnabry szép egyéni akció során szépített (2-1), majd a hajrában adott egy gólpasszt Sanénak (2-2).

A második félidő elején Szoboszlai próbálkozott egy távoli lövéssel, aztán inkább a Bayern tűnt kezdeményezőnek. A 66. percben aztán megint a ’Pool jutott előnyhöz, Szalah finom passzát Luis Díaz gyönyörűen vette át, és jobbal, 10 méterről a kapu jobb sarkába lőtt (3-2).

A 75. percben Szoboszlai számára is véget ért a mérkőzés, így már csak a kispadról láthatta, ahol egyenlít az ellenfél. A 78. percben De Ligt fejesét még védte Alisson, de pont Stanisic elé ütötte a labdát, aki nem hibázott (3-3).

A slusszpoén a hosszabbításban jött: egy előrevágott labdára a 20 éves Frans Krätzig rajtolt, és 16 méterről, ballal hatalmas gólt lőtt – ezzel nyert 4-3-ra a Bayern.

Felkészülési mérkőzés

Liverpool (angol) – Bayern München (német) 3-4 (2-2)
gól: Gakpo (2.), Van Dijk (28.), Luis Díaz (66.), illetve Gnabry (33.), Sané (42.), Stanisic (78.), Krätzig (90+1.)

Kapcsolódó
„Nagyon tetszett Klopp őrültsége” – így szerződött Liverpoolba Szoboszlai
A magyar középpályás a klub hivatalos honlapján nyilatkozott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik