Nemzetközi foci

Szalai Attila: Remélem, tovább tudom vinni a Szalai név pozitív megítélését

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szalai Attila, a Hoffenheim magyar válogatott labdarúgója jól beilleszkedett új csapatába, és azt reméli, tovább tudja vinni a Szalai név pozitív megítélését a klubnál.

A másfél hete leigazolt belső védő szerdán az online sajtótájékoztatóján megerősítette, a német klub már az elején azt éreztette, hogy komolyan számol vele. Elmondása szerint jelenleg egy erős felkészülés végén járnak, így gőzerővel készülnek a Bundesliga és a Német Kupa rajtjára, ennek a periódusnak az utolsó edzőmérkőzésére pedig szombaton a Premier League-ban szereplő Fulham ellen kerül sor.

A 25 éves Szalai négy nappal ezelőtt a skót Glasgow Rangers ellen debütált a Hoffenheim színeiben, a 2-2-es döntetlennel záruló felkészülési találkozó 61. percben lépett pályára.

„Örülök, hogy az első perceimet már lejátszottam.

Nemrég csatlakoztam, de amit tudtam, mindent megtanultam a filozófiáról, a játékfelfogásról, és arról, hogy mit vár el tőlünk a vezetőedző és a szakmai stáb

– mondta Szalai, aki megjegyezte, sajnálja, hogy végül nem sikerült megnyerniük a találkozót, mivel jól játszottak és sok helyzetet sikerült kialakítaniuk, ráadásul a szurkolóik is nagyon jó hangulatot teremtettek.

A 35-szörös válogatott játékos az újságírók érdeklődésére azt is elárulta, több taktikai felállást gyakoroltak, ezért középen és a bal oldalon is kapott már szerepet, de azon a poszton próbál helytállni, ahol Pellegrino Matarazzo éppen számít rá.

„Mielőtt ideigazoltam beszéltem Szalai Ádámmal, és nagyon jó dolgokat mondott a klubról, a felépítéséről, a stratégiájáról, és arról, hogyan zajlik itt a munka, ez nagyon meggyőző volt” – mondta korábbi válogatott társáról, aki 2014 és 2019 között volt a kék-fehérek futballistája.

Éppen ezért Szalai Ádám nagy szerepet vállalt névrokona bejelentésénél, ugyanis a felvételen, melyben mindketten szerepeltek, elhangzott, hogy egy új Szalai érkezett a városba.

Nagyon szerették itt, úgyhogy remélem, tovább tudom vinni a Szalai név pozitív megítélését

A középhátvéd a csapat szempontjából konkrét célt nem fogalmazott meg, csak annyit mondott, mindenképpen szeretnének nagyon erős, stabil és kellemetlen ellenfél lenni bármely rivális számára.

„Személyes célom, minden nap mindent beleadni, legyen szó akár edzésről, akár az edzésen kívüli foglalkozásokról: mentális fejlesztés, konditerem és bármely más kiegészítő dolog. Szeretnék mindenben fejlődni, minél többet játszani és a csapatomat segíteni a tudásom legjava szerint” – hangsúlyozta Szalai Attila, aki kijelentette, mindenképpen otthon szeretnék tartani a három pontot Sallai Roland együttese, a Freiburg ellen a Bundesliga első fordulójában.

Olvasói sztorik