Nemzetközi foci bajnokok ligája

Folytatódik a feröeri csoda: a Fradi után a svéd bajnokot is kiejtette a Klaksvík

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A feröeri KÍ Klaksvík tizenegyesekkel jutott tovább a svéd Häcken ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második köréből.

A Ferencvárost kiejtő feröeri csapat a hazai 0-0 után vezetést szerzett Göteborgban, a gólt azt a Frederiksberg jegyezte, aki a Fradi ellen duplázott a Groupama Arénában.

A félidő közepén Sana egészen pazar lövésével egyenlített a Häcken,

majd a második felvonás elején a tunéziai Lajuni közeli fejese révén már a svédek álltak jobban.

Nem sokáig, mert Frediksberg szabadrúgásból 2-2-re alakította az állást – de ahhoz, hogy ebből a lövésből gól legyen, kellett a túlságosan lassan reagáló hazai kapus is.

A rendes játékidő végén még mindkét csapatnak volt egy-egy lehetősége, hogy a maga javára fordítsa a párharcot, de mivel mindkettő kimaradt, jöhetett a hosszabbítás.

A 105. percben úgy tűnt, a Häcken megtöri a feröeriek ellenállását, Sonko lecsúszott lövését Sadiq terelte be, és ezzel ismét a svédek vezettek.

A KÍ azonban hihetetlenül szívós brigád, és 3-3-ra mentette a meccset, Frederiksberg ismét kellemetlen élményt okozott a hazai kapusnak, ezúttal egy szöglete után pattant a labda Abrahamssont érintve a hálóba.

A tizenegyeseknél 3-3-ig mindenki belőtte a sajátját, majd a svédek negyedik és ötödik lövője is rontott, így az ötödik körben Forren továbblőtte a KÍ-t. Ami azt jelenti, hogy ha ki is esne a következő körben a norvég Molde ellen feröeri csapat, majd elvérezne az Európa Liga playoff-körében, akkor is ott lesz a Konferencia Liga csoportkörében!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik